АМКУ дозволив кіпрській Mastercroft Limited придбати кіпрську Steeltrade Limited — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив кіпрській Mastercroft Limited придбати кіпрську Steeltrade Limited

Фондовий ринок
282
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив кіпрській Mastercroft Limited, основній дочірній компанії Evraz Group, на яку припадає більшість основних операційних активів у Росії, придбати контрольний пакет акцій Steeltrade Limited (Кіпр), що займається інвестиційною та управлінською діяльністю.
"Наданий дозвіл компанії Mastercroft Limited (Нікосія, Кіпр) на придбання більше 50% акцій компанії Steeltrade Limited (Нікосія, Кіпр)", - говориться в повідомленні АМКУ у вівторок.
Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України в березні поточного року дозволив Steeltrade Limited придбати більше 50% акцій ВАТ "Торговий дім "Євразресурс Україна" (Дніпропетровськ), що здійснює торговельні операції з вугіллям, коксом та іншою коксохімічною продукцією.
"Євразресурс Україна" є дочірньою компанією ТД "Євразресурс" (РФ, займається забезпеченням метпідприємств Evraz Group сировиною).
Evraz Group - одна з найбільших світових вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній, містить у собі підприємства в Росії, США, Італії, Чехії та ПАР. Обсяг виробництва сталі підприємствами Evraz торік склав 16,4 млн тонн.
Близько 73% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook. Її бенефіціарами є інвесткомпанія Millhouse, що управляє активами Романа Абрамовича і його партнерів (50%), а також Олександр Абрамов та Олександр Фролов (разом - 50%). Менше 10% належить акціонерам української групи "Приват". Капіталізація Evraz на LSE за підсумками торгів у середу склала приблизно $34 млрд.
Evraz Group в 2007 році збільшила чистий прибуток по МСФО на 56% - до $2,14 млрд, виторг - на 54,5%, до $12,8 млрд.
Evraz Group у рамках досягнутої в 2007 році домовленості придбала гірничо-металургійні активи української групи "Приват": ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (95,57%), коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%) через проміжну угоду із продажу їх компанії Lanebrook.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас