Огляд українського ринку акцій (28.07-01.08.2008) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд українського ринку акцій (28.07-01.08.2008)

Фондовий ринок
93
На минулому тижні індекс ПФТС виріс на 2.58% до 649.40 пункту. Обсяг торгів склав 647.7 млн. грн., у тому числі обсяг торгів акціями склав 204.3 млн. грн. Найбільша активність спостерігалася в наступних паперах: Центренерго [CEEN] - 26.25 млн. грн., Дніпроспецсталь [DNSS] - 13.4 млн. грн., Моторсіч [MSICH] - 10.8 млн. грн., Дніпроенерго [DNEN] - 10.6 млн. грн., Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського [DMZP] - 8.9 млн. грн., Азовсталь [AZST] - 8.7 млн. грн. та Укрсоцбанк [USCB] - 8.6 млн. грн.
Як і припускали аналітики КУА “Магістр", минулого тижня відбувся "відскок" індексу ПФТС вгору від нижньої лінії каналу. Напередодні закінчення місяця учасники ринку були налаштовані на зростання, багато в чому завдяки позитивній світовій статистиці: ціни на нафту різних сортів знизилися до 120-125 USD/барель і міжнародні ринки демонстрували впевнене зростання. Так, фондовий ринок США ріс на 1-2% на день на очікуванні позитивного значення ВВП за 2 квартал 2008 року.
Темпи економічного зростання США навесні 2008 року прискорилися вдвічі на тлі зростання експорту, падіння імпорту та зростання витрат споживачів за рахунок податково-бюджетного стимулу, покликаного компенсувати наслідки спаду на ринку житла. Найважливішим компонентом економіки США вважаються споживчі витрати, частка яких у ВВП становить 70%. Їх зростання в II кварталі склало 1,5% після зростання на 0,9% у попередньому кварталі, що компенсувало негативний вплив падіння на 3,0% витрат на товари тривалого користування.
Однак ми вважаємо, що наслідки даного стимулу вже в 3 кварталі зникнуть, позбавивши ВВП підтримки росту. Ми припускаємо, що в серпні на українському фондовому ринку будуть домінувати песимістичні настрої через негативний вплив цілої сукупності факторів. Так, збереження політичних інвестиційних ризиків і закономірне літнє уповільнення ділової активності призводить до скорочення обсягів торгів через вичікувальну позицію торговців, що надають перевагу перечекати ринковий "штиль".
Крім цього, кредитні експерти відзначили зниження ефективності роботи банків, що говорить про зниження маржі чистого прибутку. Це не сповільнить позначитися на вартості акцій фінансових компаній. Також фондовий ринок Росії, що скорочується, на нашу думку, вплине на Україну завдяки тому, що в ній досить істотно представлений російський капітал. Світові та українські статистичні показники, що очікуються на початку наступного тижня, з великою часткою ймовірності вплинуть на український ринок. Втім, негативне інформаційне тло частково компенсується уповільненням темпів падіння ринку через зниження загального обсягу угод.
Ми очікуємо, що ринок буде рухатися в бічному каналі 600-700 пунктів при незначних обсягах торгів до кінця серпня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас