Тимошенко пропонує відшкодовувати ПДВ зернотрейдерам, які закуповують зерно у виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пропонує відшкодовувати ПДВ зернотрейдерам, які закуповують зерно у виробників

Казна та Політика
145
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко пропонує відшкодовувати податок на додану вартість (ПДВ) за спрощеною процедурою тим компаніям, які закуповують зерно безпосередньо в сільгоспвиробників за мінімальними цінами.
"Ми готові стопроцентно за спрощеними процедурами відшкодовувати ПДВ, але тільки в тому випадку, якщо нам нададуть документи, що зерно закуповувалося безпосередньо у виробників за мінімальною ціною, що ми з вами визначимо", - сказала глава уряду на нараді з питань стабілізації ринку зерна в Києві у вівторок.
Вона вважає, що це можливо трохи радикальний, але досить дієвий інструментом для стабілізації цінової ситуації на зерновому ринку.
"А той, хто не закупив за такою ціною і не подав документи, податок на додану вартість буде одержувати довічно", - сказала прем'єр-міністр.
Тимошенко доручила відповідним міністерствам і відомствам підготувати необхідні документи, відзначивши, що вони будуть погоджені із зернотрейдерами.
За її словами, якщо зерноторгові компанії будуть закуповувати зерно безпосередньо у виробників і за мінімальними цінами, то уряд готовий відшкодовувати їм ПДВ протягом трьох днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас