Google створює власний інвестиційний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google створює власний інвестиційний фонд

Фондовий ринок
328
За інформацією видання Wall Street Journal, інтернет-гігант Google планує заснувати власний інвестиційний фонд. Очолювати фонд доручено старшому віце-президентові компанії з корпоративного розвитку Девіду Драммонду.
Відомо, що Google також співробітничає із підприємцем Вільямом Мерісом, що виступає як співінвестор. Завдання Меріса - взяти на себе всі організаційні процедури, пов'язані з відкриттям фонду.
Даний крок повинен дозволити Google триматися ближче до невеликих перспективних технологічних компаній, щоб оперативно відслідковувати появу цікавих для компанії технологій, у розробці яких можна було б взяти участь.
На розвиненому західному ринку, особливо в сфері високих технологій, наявність інвестфонду у великої компанії є нормою. Свій фонд є в Intel, Motorola, Comcast та інших компаній. Крім того, постійно фінансують стартапи і компанії, що працюють на споживчому ринку, наприклад, Walt Disney або Amazon.
Разом з тим, аналітики відзначають, що Google, зважаючи на все, вирішила змінити тактику, тому що дотепер інтернет-гігант волів просто купувати компанії, а не інвестувати в них.
Особливо відзначається, що створюваний інвестфонд не буде афілійований з раніше створеною організацією Google.org або некомерційними програмами підтримки незалежних програмістів. Завдання нового фонду полягає саме в комерційному інвестуванні.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас