Експерт: Стабілізація фондового ринку можлива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Стабілізація фондового ринку можлива

Фондовий ринок
363
В останній тиждень липня фондовий ринок України показав готовність до стабілізації - індекс ПФТС показав невелике зростання.
"Стабілізація ринку, на наш погляд, відбулася через низку причин. По-перше, були обережними самі учасники ринку. По-друге, більша частина звітів про показники роботи за перше півріччя українських компаній і підприємств позитивна - зростання прибутку та обсягів продукції. По-третє, не було якихось дуже поганих новин зі світових ринків. Все це разом вплинуло на ринок позитивно", - відзначає Сергій Уткін, директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна. Цілком можливо, що до кінця літа індекс буде продовжувати коливання в межах 620-650 пунктів.
Однак, у випадку погіршення ситуації на світових ринках, можливий й інший варіант - коли під впливом зовнішніх новин або спекуляцій гравців ринок індекс знизиться до 550 пунктів.
"Слід відзначити найпозитивнішу подію минулого тижня - Верховна Рада нарешті прийняла поправки до бюджету. Цей факт деякою мірою зніме напруженість у фінансуванні низки держпрограм, що поліпшить економічну ситуацію в країні в цілому та, опосередковано, повинен позитивно позначитися на ситуації на фондовому ринку", - відзначив Сергій Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас