Fitch підвищило рейтинг "Газпрому" до рівня BBB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинг "Газпрому" до рівня BBB

206
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) ВАТ "Газпром" в іноземній і національній валюті з рівня "BBB-" до "BBB". Прогноз по рейтингах змінений з "позитивного" на "стабільний". Крім того, Fitch підвищив пріоритетний незабезпечений рейтинг з рівня "BBB-" до "BBB".
Агентство також підвищило рейтинги програми емісії боргових зобов'язань Gaz Capital S.a. на суму 30 млрд дол. з рівня BBB- до BBB і привласнило планованому в рамках програми випуску облігацій, що є участю в кредиті, очікуваний рейтинг BBB.
Випуск облігацій складатиметься з двох серій, номінованих у доларах США, і використовуватиметься для фінансування кредиту "Газпрому". Виплати по облігаціях пов'язані виключно з кредитоспроможністю і фінансовим станом "Газпрому". Фінальний рейтинг буде привласнений випуску після отримання інформації по терміну звернення і обсягу облігацій, а також після отримання Fitch остаточної документації по випуску, яка повинна в основному відповідати отриманій раніше інформації
Підвищення рейтингів Газпрому відображає поліпшення фінансових показників компанії виходячи з результатів за 2006 р. і за 9 місяців 2007 р., включаючи повернення до позитивного вільного грошового потоку вперше за п'ять років.
Рейтинги Газпрому засновані на його самостійній кредитоспроможності і враховують той факт, що компанія перебуває в державній власності, а також вплив держави на ділове середовище, в якому веде діяльність Газпром, і фінансові показники компанії. В той же час рейтинги не пов'язані безпосередньо з суверенними рейтингами Російської Федерації, зазначила компанія.
"Газпром" - найбільша газова компанія світу, що займається геологорозвідкою і видобутком газу, його транспортуванням і переробкою, а також реалізацією газу в Росії і за її кордони. Держава є найбільшим акціонером "Газпрому" - на його частку доводиться 38,37 % акцій компанії
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас