На американських біржах намітилось зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На американських біржах намітилось зростання

Фондовий ринок
452
Американські фондові індекси повзуть нагору незважаючи на загальну негативну ситуацію в економіці США. Незважаючи на зростання, що намітилося, минулий квартал, швидше за все, стане найжахливішим за обсягом втрат з першої половини 2002 року.
Локомотивами зростання у фінансовому секторі стали банки J.P. Morgan Chase & Co. і Citigroup. Останній представив план реструктуризації свого бізнесу з поділом на чотири регіональних підрозділи. Крім того, підрозділ, що займається кредитними картками, буде відділено від підрозділу споживчих банківських послуг.
Зростання на біржах стримується новинами, що розчаровують, від фармацевтичних гігантів Merck & Co. Inc. і Schering-Plough Corp.. Їхні акції зазнали серйозних втрат після того, як з'ясувалося, що їхній новий засіб для лікування серцево-судинних захворювань Vytorin не буде ефективнішим, ніж аналогічні непатентовані препарати.
Ринок також продовжує аналізувати пропозиції міністра фінансів США Генрі Полсона, направлені на перегляд системи регулювання фінансового сектора. Як заявив Кевін Гіддіз, управляючий директор Morgan Keegan & Co. Inc., останні пропозиції нагадують про реформи періоду депресії, що говорить про те, що рецесія - ще не найгірший сценарій для американської економіки.
Станом на 21:53 московського часу індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average виріс на 0,6%. "Високотехнологічний" Nasdaq Composite піднявся на 1,0%. Індекс широкого ринку S&P 500 зміцнився на 0,8%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас