Найбільший банк Швейцарії втратив 12 млрд дол. в І кварталі 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Швейцарії втратив 12 млрд дол. в І кварталі 2008 р

428
Найбільший за капіталізацією банк у Єврозоні швейцарський UBS AG у першому кварталі 2008 року зазнав збитків у розмірі 12 млрд. швейцарських франків (12,02 млрд. доларів). Про це говориться в заяві банку.
Відповідно до документа, списання банку склали 19 млрд. доларів. Списання пов'язані зі структурованими кредитними позиціями, забезпеченими нерухомістю в США і пов'язаними з нею активами. Крім того, банк оголосив про намір залучити 15 млрд швейцарських франків (15,1 млрд дол.).
При цьому інвестбанк оголосив про створення спеціального підрозділу, на балансі якого будуть перебувати певні активи в нерухомості США, що у цей час є неліквідними. Керівництво банку розраховує, що такі заходи дозволять UBS зосередитися на ключових напрямках своєї діяльності.
У заяві банку також говориться про те, що голова ради директорів UBS Марсель Оспел не буде переобиратися на свій пост на щорічних зборах акціонерів, що відбудуться 23 квітня ц.р. Його місце, як очікується, займе головний юрисконсульт банку Пітер Кюрер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас