Каладзе займеться енергетикою і нерухомістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каладзе займеться енергетикою і нерухомістю

312
Захисник італійського клубу Мілан Кахи Каладзе та екс-прем'єр Грузії Зураб Ногаїделі повідомили про початок спільної бізнес-діяльності в компанії Kala Capital, що буде вкладати інвестиції в сферу енергетики, нерухомість і банківський сектор.
Про це зірка світового футболу і колишній політик повідомили на в понеділок на презентації компанії, на якій був присутній і президент Грузії Михаїл Саакашвілі.
Колишній прем'єр-міністр, що був відправлений у відставку Саакашвілі восени минулого року під час чергових кадрових перестановок в уряді, повідомив, що одним з великих проектів компанії буде будівництво міні-містечка в Тбілісі, на території якого буде побудований урядовий комплекс, житловий комерційний район, конференц-центри, п'ятизіркові готелі, офіси класу А, комерційні та розважальні об'єкти.
За словами Ногаїделі, для реалізації цього проекту компанія має намір залучити інвестиції в розмірі більше $1,5 мільярда.
"Реалізація цього проекту збільшить ВВП Грузії на більш ніж один відсоток і дозволить створити в країні близько 25.000 нових робочих місць", - сказав Ногаїделі.
Ділянку під будівництво площею близько 80 гектарів у лютому за $38 мільйона купила Arsenal Development, що входить в Kala Capital. Kala Capital також планує у вересні відкрити в Грузії Прогрес банк, що вже одержав ліцензію Національного (центрального) банку країни. Головою банку призначений колишній міністр фінансів Грузії в уряді Ногаїделі Алексі Алексішвілі.
Ще одним напрямком роботи Kala Capital стане інвестування в сферу енергетики.
Компанія, зокрема, має намір зайнятися будівництвом гідроелектростанцій і вивчити потенціал альтернативних джерел енергії
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас