Кудрін визнав перегрів російської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін визнав перегрів російської економіки

291
Міністр фінансів Олексій Кудрін визнав, що економіка Росії перегріта і попередив про необхідність знижувати державні видатки. Виступаючи на колегії Федеральної служби тарифів 31 березня, Кудрін заявив, що спостерігає ознаки перегріву в сильному дисбалансі попиту та пропозиції інфраструктури.
Проблема полягає у швидкому збільшенні попиту через доступність грошей: за приростом кредитів, що в 2007 році склав 50%, Росія лідирує у світі. Пропозиція товарів відстає, що веде до штучного завищення цін, дутої капіталізації низки галузей, збільшення імпорту, на який переключається попит, пояснив виданню міністр фінансів.
Нестача електроенергії змушує підприємства доплачувати за підключення до мереж. Для збільшення випуску підприємствам не вистачає доступу до електромереж, газу і доріг. "Вибухового зростання промисловості в центрі країни система шосейних доріг і залізниць не витримає", - цитує Кудріна видання. Розширення попиту, стимульоване грішми, що поступають в економіку, приведе до зупинки заводів або через те, що не можна підключитися до електроенергії, або тому, що продукцію вивозити нема на чому (погані дороги) або нема кому (росте імпорт).
У подібній ситуації Китай і Казахстан сповільнювали зростання економіки, підвищуючи процентні ставки. Росії, як вважає міністр фінансів, "треба менше накачувати економіку за рахунок пропозиції грошей і держвидатків". На його думку, головним завданням повинно стати вирішення інфраструктурних проблем, сказав він
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас