В Україні введуть податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні введуть податок на нерухомість

Казна та Політика
1833
Міністерство фінансів пропонує ввести податок на нерухомість із 2009.
Як заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник під час зустрічі прем'єр-міністра з мерами міст України: "Я прошу вас, Юлія Володимирівна, дати відповідне доручення, готувати податок на нерухомість на наступний рік. - сказав він, звертаючись до прем'єр-міністра Тимошенко. - Ми готові його ввести". Ставку податку на нерухомість передбачається "ввести з великим діапазоном на квадратний метр", додав глава Мінфіну.
Він відзначив, що введення даного податку повинне дати ресурсну базу місцевому самоврядуванню для вирішення проблем у регіонах.
У той же час міністр фінансів сказав, що введення податку не нерухомість ускладнюється таким фактором, як відсутність єдиного реєстру: у цей час реєстр об'єктів нерухомості веде Міністерство юстиції, а реєстр земельних ділянок - Державне агентство земельних ресурсів - у зв'язку із цим Державній податковій адміністрації буде складно вести адміністрування податку на нерухомість.
"Хоча це й державні організації, одержати в них дані буде дуже важко, тому повинен бути реєстр у розпорядженні місцевих органів виконавчої влади", - відзначив Пинзеник.
Нагадаємо, що в 2006 році Віктор Ющенко виступав за введення податку на нерухомість і вимагав прирахувати його до місцевих податків.
Попередній Кабмін планував ввести оподаткування на нерухомість для фізичних осіб з 2009 року. Введення податку передбачене прогнозом показників зведеного бюджету України по основних видах доходів, видатків і фінансування на 2008-2010 роки, затвердженим постановою Кабінету міністрів України N1359 від 25 вересня 2006 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас