Київрада затвердила програму підготовки до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада затвердила програму підготовки до Євро-2012

Казна та Політика
115
Київрада затвердила програму підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012.
З поправками на заборону капітального будівництва на Трухановому острові документ підтримали депутати всіх фракцій, назвавши його при цьому "нездійсненним". Проведення чемпіонату обійдеться Києву більш ніж в 38 млрд грн.
Депутати Київради прийняли Міську цільову програму підготовки та проведення в місті фінальної частини Євро-2012. Відповідно до цього документа, на проведення змагань необхідно 38,47 млрд грн. З них порядку 1,5 млрд грн підуть на реконструкцію.
Планується також побудувати новий стадіон. Втім, місце для нього дотепер не визначено. Серед варіантів розглядаються території ВДНГ у Голосіївському районі та танкового заводу в Дарницькому районі. Крім того, дотепер не досягнуто компроміс у переговорах щодо знесення торгово-розважального центру "Троїцький" перед Олімпійським стадіоном.
Для гостей у Києві будуть побудовані 33 готелі, 7 з яких - п’ятизіркові, і створений ландшафтний парк "Міжнародний молодіжний центр" на Трухановому острові. За 35 млн грн там побудують 16 спальних котеджів, адміністративні будівлі, оздоровчий спорткомплекс і ресторан-бар. На воді затоки встановлять сцену, відведуть територію для наметового містечка. В "Міжнародному молодіжному центрі" буде і будиночок для особливо важливих гостей, і гольф-клуб.
Незважаючи на те, що в цілому програма була прийнята з поправкою на заборону капітального будівництва на острові, частина депутатів висловила впевненість, що Євро-2012 - дуже підходящий момент "почати освоювати територію". Те, що капітальні будівлі на острові все-таки з'являться, випадково підтвердив глава управління у справах сім'ї та молоді Сергій Березенко: "Ну ми ж не зможемо без фундаменту адмінкорпуси побудувати". Наступне знесення на острові перерахованих споруд не обговорювалося.
До початку змагань у місті також планують поліпшити транспортну інфраструктуру. Відповідно до документа, будуть відкриті п'ять нових станцій метро, добудований Подільський міст і розв'язки на Московській, Ленінградській і Поштовій площах. 355 млн грн виділять на реконструкцію аеропорту Жуляни. Ще за 6 млн грн на Європейській, Софійській і площі Льва Толстого встановлять фонтани.
За словами колишнього заступника мера Києва з питань транспорту Івана Салія, запропонована програма "практично нездійсненна". "Я проголосую за все, що завгодно, тому що нам це треба підтримати. От тільки хто буде потім відповідати - незрозуміло", - відзначив Салій.
Під час обговорення конкретних відповідальних осіб так і не визначили. Було ухвалено рішення підтримати програму з можливістю внесення змін.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас