Аналітики: Справедлива вартість покупки Evraz Group низки підприємств з групи "Приват" становить близько 2,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Справедлива вартість покупки Evraz Group низки підприємств з групи "Приват" становить близько 2,5 млрд дол.

Фондовий ринок
172
Справедлива вартість угоди з придбання Evraz Group п'яти гірничо-металургійних підприємств у групи "Приват" становить близько $2,5 млрд, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" аналітики українських інвестиційних компаній.
"Оцінка справедливої вартості продаваних активів дає цифру приблизно $2,5 млрд, однак ця оцінка базується на обсягах товарного виробництва 2007 року. З огляду на потенціал зростання виробництва сировинних компаній, яка продаються, озвучена ціна угоди представляється досить реалістичної", - сказав агентству аналітик керуючої компанії "Сократ" Дмитро Омецинський.
В цілому аналітики сходяться на думці щодо вартості угоди в $2,5 млрд, однак Володимир Ланда, аналітик "Українського фондового центру", оцінює її на рівні майже $3 млрд.
На думку більшості експертів, угода в цілому позитивно відіб'ється на компаніях ГМК.
Зокрема, за прогнозом аналітика компанії "Альфа Капітал" Олега Юзефовича, високі корпоративні стандарти управління Evraz забезпечать підвищення фінансових показників гірничозбагачувального комбінату "Суха Балка" і Дніпропетровського металургійного заводу ім.Петровского і позитивно вплинуть на динаміку акцій цих підприємств. "У секторі додадуться дві прозорі компанії, які викличуть інтерес інвесторів і збільшення торгів їх акцій", - вважає він.
Такої ж думки дотримується Омецинський, який відзначив, що новина є позитивною як для компаній, які беруть участь в угоді, так і для галузі в цілому.
Він також прогнозує, що доступ до великих фінансових ресурсів, інтеграція зі структурами Evraz, перспективи виходу на нові ринки, повинні істотно вплинути на вартість компаній, які продаються.
Ланда додав, що найближчим часом позитивно відреагувати на здійснювану угоду можуть також папери інших компаній, що належать групі "Приват", пропозиції про продаж яких надходять все частіше.
Як вважає аналітик "Конкорд Капітал" Євген Червяченко, ця угода може вплинути на акції ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат" і ВАТ "Дніпровський металургійний завод ім. Комінтерну" ("Комінмет"), а також на акції феросплавних підприємств (Запорізький, Нікопольський і Стаханівський феросплавні заводи).
Аналітик пояснив, що до Evraz Group у середньотерміновому періоді можуть перейти частки "Приват" у Південному ГЗКу і Криворізькому залізорудному комбінаті (КЗРК).
У той же час аналітик "Міллеріум Капітал" Юрій Рижов вважає, що вплив угоди на галузь і на ціни акцій загалом нейтральний, але можливо деяке поліпшення ситуації із забезпеченням вітчизняних коксохімів коксівними вугіллями з Росії у зв'язку із приходом в Україну Evraz Group.
Як повідомлялося, Evraz здобуває ГЗК "Суха балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім.Петрівського (95,57%), Коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%), оплачуючи покупку акціями та готівкою.
Evraz оцінив угоду в $2-2,2 млрд, у тому числі грошима - близько $1 млрд, тоді як представник групи "Приват" - у більш ніж $3 млрд, у тому числі грошима - $1,7 млрд.
Остаточні умови і структура угоди повинні бути схвалені радою директорів Evraz Group. Передбачається, що угода буде завершена в першому кварталі 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас