Mercedes презентував перший електричний «Гелендваген» (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes презентував перший електричний «Гелендваген» (фото, відео)

Технології&Авто
614
Лінійку Mercedes G-Class 2024 нарешті поповнила електрична модифікація. Позашляховик назвали Mercedes G580 with EQ Technology та презентували в Китаї, а із 26 квітня — демонструватимуть на автосалоні в Пекіні. Про електричний «Геленгваден» розповіли на офіційному сайті німецького автовиробника.
Mercedes презентував перший електричний «Гелендваген» (фото, відео)
Новий Mercedes G580 with EQ Technology — наразі найпотужніший «Гелендваген», який випускатиметься серійно. Його чотири електромотори видають 587 к. с. і 1164 Н∙м. Із 2-ступінчастою КПП розгін до 100 км/год займає 4,7 с, а максимальна швидкість обмежена на позначці 180 км/год. Силова установка вміє імітувати звук бензинового двигуна.
Mercedes презентував перший електричний «Гелендваген» (фото, відео)
Велика акумуляторна батарея ємністю 116 кВт∙год забезпечує запас ходу в 473 км. Зарядити її на 80% у швидкому режимі (від станції потужністю 200 кВт) можна за 32 хвилини. У 2025 році електрокару запропонують інноваційну батарею із кремнієвим анодом, яка дозволить збільшити запас ходу на 20−40%.
Електромобіль «Гелендваген» зберігає чудові позашляхові якості. Повний привід доповнено знижувальною передачею та електронними блокуваннями диференціалів. Кліренс складає 249 мм, кут в'їзду становить 32°, а з'їзду — 30,7°.

Читайте також: Як купити авто зі США

Також є режими для різних типів бездоріжжя та позашляховий круїз-контроль. Новий Mercedes G580 EQ може долати водні перешкоди глибиною 85 см та 35-градусні підйоми.
Керовані задні колеса дозволяють Mercedes G580 EQ робити так званий «танковий» розворот на місці. Автомобіль зберігає залежну задню підвіску, також передбачені адаптивні амортизатори.
Mercedes презентував перший електричний «Гелендваген» (фото, відео)
Салон «Гелендвагена» майже не змінився. Він оздоблений шкірою та деревом, а на передній панелі встановлені два 12,3-дюймових дисплеї. Також передбачені камери кругового огляду та навігація з доповненою реальністю.

Читайте також: Машина в кредит у 2024 році: як все оформити

Зі старту запропонують лімітований варіант Edition One. Він отримав пакет AMG Line із 20-дюймовими дисками та обвісом та темним декором на кузові, а його салон оздоблено дорогою шкірою Nappa та карбоном. Оснащення поповнили мультиконтурні крісла з вентиляцією, підсклянники з підігрівом та охолодженням, а також потужна акустика Burmester.
Електромобіль Mercedes G580 EQ буде коштувати від 142 621 євро. Ексклюзивний варіант Edition One обійдеться в 192 524 євро, тобто наразі це найдорожчий «Гелендваген».
До речі, власники авто тепер можуть не турбуватися, що не вистачить бензину в дорозі або проб’ють колесо у полі, адже Finance.ua запустив продаж карток технічної допомоги-Assistance. Евакуація авто до СТО, аварійне відкриття дверей, заміна колеса — ці та інші послуги будуть доступними для вас 24/7 — без вихідних та протягом усього року.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас