Канада слідом за США наклала нові санкції проти білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада слідом за США наклала нові санкції проти білорусі

Світ
132
Канада слідом за США наклала нові санкції проти білорусі
Канада слідом за США наклала нові санкції проти білорусі
Канада оголосила про санкції проти 21 фізичної особи у відповідь на систематичні зловживання режиму Лукашенка і подальші переслідування білорусів, які протестують проти результатів президентських виборів 2020 року.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Канади.
Зазначається, що санкції спрямовані проти нинішніх і колишніх високопосадовців, включно зі співробітниками сил безпеки, прокурорами, представниками судової системи та адміністрацією виправних і «виховних» колоній у білорусі, які брали участь у придушенні права білорусів на мирні протести.
«Ці особи були залучені або співучасниками свавільних арештів і затримань, жорстокості, залякування та надмірного застосування сили проти білорусів, які протестували проти фальсифікованих виборів, а також у жорстокому поводженні з ними після того, як вони були неправомірно засуджені та ув’язнені. Євросоюз вже ввів санкції проти цих осіб», — йдеться у повідомленні.
Про санкції оголошено на полях візиту до Оттави лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської, яка перебуває у вигнанні.
«Ми ніколи не потерпимо відвертого ігнорування демократичних прав. Сьогодні ми посилаємо білорусі чітке повідомлення: Канада продовжуватиме підтримувати білорусів у їхній боротьбі за реалізацію свого права на демократичне майбутнє. Ми продовжуватимемо тиснути на режим Лукашенка та підтримувати правозахисників і політв'язнів», — заявив Мелані Жолі, міністр закордонних справ Канади.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас