Ціна золота досягла рекордного показника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота досягла рекордного показника

Банківські метали
425
Ціна золота досягла рекордного показника
Ціна золота досягла рекордного показника
Ціна на золото піднялася до нових висот і встановила новий рекорд у 2135,39 доларів за унцію.
Про це пише The Economist.
Зростання відбувається після того, як ті, хто торгує дорогоцінним металом, все більше впевнені, що центральний банк США знизить процентні ставки в новому році. Крім того, війна в секторі Газа сприяє тому, що все більше людей шукають золото як безпечну фінансову гавань.

Читайте також: Надра України: чому вони так цікавлять наших ворогів

Попередній рекорд був встановлений у 2020 році, під час пандемії коронавируса.
У той же час очікування зниження процентної ставки від Федерального резерву — ФРС — послабили долар. Це допомогло зробити золото більш доступною інвестицією для людей з інших країн.
Ціни на золото мають намір досягти нових максимумів наступного року та можуть залишатися вище рівня 2000 доларів, вважають аналітики, посилаючись на геополітичну невизначеність, ймовірне ослаблення долара США та можливе зниження процентної ставки.
Барт Мелек — керівник відділу товарних стратегій у TD Securities, очікує, що ціни на золото становитимуть у середньому 2100 доларів США у другому кварталі 2024 року, а сильні закупівлі центрального банку США виступатимуть ключовим каталізатором у підвищенні цін.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас