Чому у віддалених працівників найвищий рівень відчуття самотності — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому у віддалених працівників найвищий рівень відчуття самотності — дослідження

Особисті фінанси
904
Чому у віддалених працівників найвищий рівень відчуття самотності — дослідження
Чому у віддалених працівників найвищий рівень відчуття самотності — дослідження
Криза самотності має серйозні наслідки як для працівників, так і для роботодавців.
Про це пише work.ua, почилаючись на дослідження, яке провела американська платформа для опитування співробітників Perceptyx.
4 з десяти працівників відчувають самотність на роботі. Чоловіки та керівники вищої ланки потерпають від самотності частіше, ніж жінки та менеджери середнього рівня.
Також самотність найбільше відчуває молодь: «зумери» та покоління Y (міленіали) вважають себе більш ізольованими, ніж представники покоління X або «бумерів».
Самотні працівники були більш схильні до:
  • відсутності зацікавленості в роботі — у 1,5 раза;
  • проблем з продуктивністю — у 4,5 раза;
  • труднощів зі сном й використання нездорових методів, щоб впоратися зі стресом; погано поводилися з родиною та друзями — від 4 до 6 разів.

Як вирішити проблему

Повернення до офісу не розв’яже проблему. Згідно з дослідженням, віддалені працівники мають найвищій рівень самотності, але лише 35% із них вважають, що більше часу в офісі поліпшить їхній стан.
Водночас гібридні працівники, які відвідують офіс декілька разів на тиждень й решту часу знаходяться вдома — найменш самотні.
Онлайн-зустрічі можуть лише загострити ситуацію. Працівники з графіком, що переповнений зустрічами, були схильніші до відчуття високого рівня самотності.
«Наше дослідження показує, що чим більше у вас зустрічей, тим самотніше ви відчуваєте себе. Це може здатися парадоксальним, але дивного тут нічого немає. Багато організацій завантажили графік віддалених і гібридних працівників. Останні кажуть, просто перебування на зустрічі зовсім не створює бажаного зв’язку між колегами, а навпаки, викликає відчуття ізольованості та самотності», — сказала Емілі Кіллхем, аналітикиня з управління персоналом у Perceptyx.
Замість того, щоб активно повертати працівників в офіс чи збільшувати кількість онлайн-зустрічей, Perceptyx рекомендує роботодавцям зосередитися на якості взаємовідносин між працівниками.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо про тренди у 2022 році: роботодавці продовжили переводити працівників на дистанційну роботу та покращувати їм умови праці. Окрім того, збережеться тренд на офіційне працевлаштування із «білою» зарплатою.
Про те, що може змінитися на ринку праці в Україні цього року, сайту 24 каналу розповіли експерти.
До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас