Іноземці скидають російські акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці скидають російські акції

Фондовий ринок
216
Міжнародні інвестори скидають російські акції, тому що вкладають кошти в інші ринки, що розвиваються, або ринки розвинених країн.
Про це пише The Wall Street Journal.
Індекс РТС, номінований у доларах, упав з 16 квітня на 9%. За станом на закриття в п'ятницю він знизився на 4,8% з початку року й показав, таким чином, найгірший результат серед ринків БРІК, що включають Бразилію, Росію, Індію та Китай.
Аналітики пояснюють зниження надлишком пропозиції акцій, політичною напруженістю у стосунках з Європою та США й погіршенням перспектив нафтогазового сектора, що живив шестирічне зростання ринку.
Нинішній відкіт нагадує весняні корекції, що спостерігалися два останніх роки. Обидва рази вони тривали біля шести тижнів і відбувалися на тлі міжнародної нестабільності. Цього разу глобальна нестабільність була мінімальною. Навіть китайський ринок, що звалився в середовище на 6,5%, наступного дня відновив зростання. Основні американські індекси ставлять рекорди один за іншим, європейські ринки знаходяться поблизу історичних максимумів.
Через надлишкову вартість, що зросла політичного ризику й загального відтоку коштів з ринків, що розвиваються, інвестори будуть підходити до російським акціям більш вибірково, уважає Йєн Мухерджи з Amiya Capital. "Навіщо купувати акції компаній з європейських ринків, що розвиваються, коли сильне зростання спостерігається й удома?", - говорить він.
Нагадаємо, 18 травня стало відомо, що інвестиційний фонд Джорджа Сороса Soros Fund Management LLC продав приналежні йому міноритарні пакети акцій оператора мобільного зв'язку ВАТ Вимпелком і виробника молочних продуктів і соків ВАТ Вімм-Білль-Данн.
На початку 2007 року фонд володів розписками на акції цих компаній відповідно на 18,6 мільйона доларів й 10,9 мільйона доларів.
За станом на кінець березня Soros Fund був акціонером тільки однієї російської компанії - ВАТ Мобільні телесистеми, треба зі звіту фонду за I квартал, спрямованого в комісію з коштовних паперів і бірж США. У портфелі Soros Fund були розписки на акції МТС на суму $0,6 млн.
На початку року фонду належали ADR на акції Вімм-Білль-Данну та Вимпелкому на суму відповідно 18,6 млн та 10,9 млн дол. Ринкова вартість всіх цінних паперів, що належать фонду, за станом на 31 березня рівнялася 3,07 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас