Унікальна модель "Bugatti" продана більш ніж за 850 тисяч дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унікальна модель "Bugatti" продана більш ніж за 850 тисяч дол.

Фондовий ринок
131
Одна з унікальних моделей автомобілів "Bugatti" - спортивна "Type 57 С" продана у неділю на торгах "Christie's" в Нью-Йорку за 853 тисяч дол., майже вдвічі дорожче оціненої вартості. Ця машина з низькою посадкою, створена у 1938 році, здатна розвивати швидкість до 200 кілометрів на годину. Усього в історії було зібрано 96 таких автомобілів, які в довоєнній Європі називали "мрією".
Власник і творець цього автомобільного бренду Джін Бугатті загинув у 1939 році при випробуванні чергової моделі свого спортивного швидкісного автомобіля. Разом з ним завершилася і його справа.
А на топ-лот аукціону - один з найстарших автомобілів світу "Rolls-Royce" "Срібна примара" ("Silver Ghost") не найшлося покупців. Оцінена ціна унікального експонату становила в межах 600-750 тисяч дол.
"Срібна примара", оснащена шестициліндровим двигуном потужністю 75 кінських сил і вміщає до семи пасажирів, був проданий компанією "Rolls-Royce" у 1911 році і відтоді вірою і правдою служив шести своїм власникам. Він як і раніше на ходу, здатний розвивати до 132 кілометрів на годину і жодного разу за своє довге життя не попадав у аварії.
"Це унікальний експонат, що служить людям уже майже 95 років і готовий дарувати радість поколінням", - говориться в анотації торгового дому до цього лота, що, імовірно, спливе на чергових торгах антикварними автомобілями.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас