У Миколаєві викрили шахраїв, що підробляють платіжні картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаєві викрили шахраїв, що підробляють платіжні картки

Фінтех і Картки
159
Співробітники управління СБУ в Миколаївській області виявили групу з кількох громадян України, які організували виробництво підроблених пластикових карток з кодами іноземної кредитної організації та використовували їх з корисливою метою.
Як повідомили в прес-центрі СБУ, два місцевих жителі були затримані під час незаконної угоди з підробленими картками, коли вони оплатили партію побутової техніки на суму 30 тисяч гривень.
З'ясувалося, що коди банківських рахунків, нанесені на вилучені картки, належали клієнтам одного з іноземних банків. Технічна експертиза встановила порушення процесу обробки інформації в автоматизованій системі зазначеної банківської установи в результаті використання цих фальшивих пластикових карток.
Слідчим відділом управління СБУ по факту використання підроблених платіжних карток порушена кримінальна справа по ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем і комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з конфіскацією обладнання, за допомогою якого було скоєно злочин.
На даний момент виявлені інші учасники цієї організованої злочинної групи, які налагодили випуск підроблених банківських карток для продажу. Для виготовлення карток були використані спеціальні комп'ютерні програми та оснащення для нанесення інформації на магнітні смужки пластикових карток. Реквізити рахунків іноземних банків зловмисники купували в системі Інтернет-продажів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас