У банківські карти вмонтують генератори одноразових паролів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банківські карти вмонтують генератори одноразових паролів

Фінтех і Картки
182
Компанія VeriSign разом з InCard Technologies готується представити ринку плани по розробці банківських карт із убудованими парольними системами. Звичайно генератори паролів надавалися у вигляді окремого пристрою, наприклад у вигляді брелоків. З їхньою допомогою клієнт одержує додатковий захист за допомогою двофакторної ідентифікації.
InCard Technologies розробила продукт за назвою ICT DisplayCard. Він являє собою екран на особовій стороні карти, що харчується від убудованої батареї; сюди ж убудовані ланцюг і вимикач. Даний екран показує одноразовий пароль, що дозволяє впевнитися в наявності карти під час здійснення онлайн-транзакції або входу в базу даних. Це означає, що клієнт входить у систему за допомогою одноразового пароля (він відображається на екрані карта), плюс до цього використовується власний пароль, що знає тільки він. У цьому суть двофакторної системи ідентифікації.
Раніше цього року компанія Innovative Card Technologies заявила про те, що корейська фірма Meritz Securities буде першої, що запустила пілотну програму по роботі з ICT DisplayCard для проведення ідентифікації в онлайн-торговлі та при роботі з банкоматами. Також компанія підписала посередницький договір з американською організацією ActivIdentity, що займається електронною ідентифікацією
Як повідомляє Finextra, угода з VeriSign значно збільшить поширення нових карт. VeriSign уже підписала відповідні договори з eBay, PayPal Yahoo й Charles Schwab про видачу устроїв, що генерують паролі.
Fran Rosch (Фран Рош) віце президент відділу послуг з ідентифікації в VeriSign, заявив, що банки й продавці, що входять в об'єднану базу паролів VeriSign можуть ділитися кодами, що позбавить клієнтів від необхідності наявності різних карт та устроїв. Також Рош повідомив про те, що очікує вже в травні заяви від великих банків про використання нових карт. Такі карти будуть сумісні з послугами, що використовують інші устрої.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас