МВФ: Криза в Україні вбиває реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Криза в Україні вбиває реформи

Казна та Політика
295
Політичні хвилювання в Україні перешкоджають здійсненню довгострокових економічних реформ у країні, хоча власне кажучи економіка розвивається добре. Так вважає головний європейський економіст Міжнародного валютного фонду Майкл Депплер.
"Ми думаємо, що інфляція трохи зависока,… але у своїй основі економічна ситуація добра", - сказав Майкл Депплер на прес-конференції у Вашингтоні.
"Україні потрібно зайнятися своїми довгостроковими завданнями в галузі (економічної) політики, їх трохи, але, поки політична ситуація не стабілізується, я думаю, вона ними не займеться, і це викликає занепокоєння", - пояснив Депплер.
Виступаючи на прес-конференції, Депплер також говорив про Росію, сказавши, що країна має потребу в більш гнучкому валютному курсі.
Крім того, економіст МВФ висловив думку про те, що оцінка євро - справедлива, і відзначив, що, якщо економіка єврозони буде рости, як очікується, існує простір для нових підвищень процентної ставки в регіоні. "Ми вважаємо, що євро знаходиться поблизу рівнів, адекватних для стійкого розвитку зони євро та економіки зони євро", - сказав Майкл Депплер.
"Що стосується Європейського центрального банку, ми думаємо, що буде відмова від стимулів (з боку грошово-кредитної політики)", - відзначив він, додавши, що існує можливість "обережної жорсткості" процентних ставок на фоні припущень про стійке економічне зростання вище потенціалу.
"Ми не знаємо, де знаходиться вододіл між відмовою (від стимулюючої політики) і переходом до стримуючим (процентним ставкам). Ми виразно наближаємося до цієї зони", - сказав фінансист.
Говорячи про європейську економіку, Майкл Депплер сказав, що для того щоб підірвати економічне зростання Європи, буде потрібно істотний зовнішній шок.
У той же час, на думку Депплера, нові країни, що ввійшли в Євросоюз, показують не такі гарні результати, як інші ринки, що розвиваються. "Модно казати, що справи в нових держав Євросоюзу йдуть добре. Справи в них ідуть добре на фоні старих членів ЄС, але в дійсності, на тлі інших країн з ринками, що розвиваються, нові члени ЄС як, що розвиваються економіки, виступають не так вже добре при міжнародному порівнянні", - сказав Майкл Депплер.
Нагадаємо, раніше МВФ поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2007 році з 4,5% до 5%. При цьому фонд прогнозував, що в 2007 році український ВВП виросте всього на 4,3%, тоді як в 2006 році - на 6%. Як говорилося у квітневому прогнозі світової економіки, зростання ВВП України за підсумками 2008 року прогнозується на рівні 4,6%. Для порівняння, у Росії - 5,9%.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас