Навіщо уряду гайковерт та "Мерседес" за 700 тисяч? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо уряду гайковерт та "Мерседес" за 700 тисяч?

Казна та Політика
687
Сьогодні головний бухгалтер Кабінету Міністрів представить фінансовий звіт про витрати бюджетних коштів в 2006 році на утримання уряду.
Ознайомитися зі звітом можна було кількома днями раніше, оскільки урядова газета "Урядовий кур'єр" уже встигла опублікувати дану інформацію. У сухій статистиці увага привернули найцікавіші статті витрат.
Відповідно до Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік", на забезпечення ефективної діяльності уряди було передбачено 228 млн. 281,5 тис. грн. Ці кошти були витрачені на вісім урядових програм.
З них майже 8 млн грн пішло на забезпечення 18 урядовців секретаріату Кабміну житлом. Невідомо, чи придбані квартири на ринку або з державного фонду, але, попередньо підрахувавши ціни 2006 року, можна сказати, що вони куплені за ринковою ціною.
Машини - не розкіш, а необхідність
Автопарк для обслуговування уряду і його секретаріату нараховує ні багато ні мало 217 автомобілів. Практично всі автомобілі іноземного виробництва й, природно, їхній ремонт й обслуговування потягнули більше, ніж на 11 млн грн протягом року. Тільки запасних запчастин довелося закупити на 2 млн грн, а робити їхню заміну потрібно було також відповідним недешевим обладнанням. Приміром, прилад для закручування гайок коштує майже 9 тис. грн., у той час як на "ворота гаражні з електроприводом" витратили всього лише 18,8 тис. грн.
Річне заправлення такого автопарку тягне майже на 4,5 млн. грн. Але оскільки згодом ресурс автомобілів зменшується, то логічно, що їх періодично потрібно обновляти "з метою безпечного транспортного обслуговування керівництва уряду, Секретаріату й урядових заходів".
На страхування транспорту уряд торік витратив 877,3 тис. грн.
Таким чином, торік автопарк злегка обновився - на 4 млн. грн. Серед куплених машин увагу привертає лише спецавтомобіль Мercedes Benz S600L класу "люкс", що коштував майже 700 тис. дол. Інші авто - "Шкода Октавія" та "Газель".
При колишньому уряді голова "Нафтогазу України" Олексій Івченко грішив подібними елементами розкоші, а кому схотілося покататися на настільки дорогій машині в складі нового уряду - поки загадка.
Історичний зовні та непрезентабельний усередині
Будинок Кабінету Міністрів - одна з "візиток" нашого міста, тому й гроші на його утримання ідуть чималі.
У деяких кабінетах будинку ремонт не проводився ще з радянських часів, тому на ремонт внутрішніх приміщень пішло близько 13 млн грн. Його пережили 270 службових кабінетів, де замінили 196 вікон. Капремонт також знадобився системам кондиціонування й вентиляції, а також внутрішньому інженерному забезпеченню.
Чималі гроші також були витрачені на заміну ліфтів у будинку Кабінету Міністрів. Приміром, було куплено два ліфти для їдальні за 235 тис. грн, вантажний ліфт - 476 тис. грн. На протипожежну безпеку було витрачено 753,6 тис. грн. П'ять тисяч гривень - на відрядження
Природно, що повноцінне функціонування апарата можливо тільки у відповідних технічні й інтер’єрних умовах, тому 5,5 млн грн витратили на комплектацію чиновницьких кабінетів комп'ютерною технікою, респектабельними меблями для прийомних керівництва уряди, прес-центру й залів прийому офіційних делегацій з усіма мультимедійними наворотами, і навіть системами зволоження й очищення повітря.
На закордонні візити членів Кабінету Міністрів пішло приблизно стільки ж грошей, що й на капітальний ремонт будинку - 13 млн грн. Одне відрядження урядовця обходиться державі в середньому близько 5 тис. грн, а середня вартість одного чартеру - 227,9 тис. грн.
За кордоном торік побувало 724 працівника органів влади з 84 державних установ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас