Малий бізнес - фундамент економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий бізнес - фундамент економіки США

Казна та Політика
1173
За даними Американської Ліги Малого Бізнесу, близько 23 млн американських компаній мають менш 100 співробітників. Таким чином, 98% американського бізнесу відносяться до категорії "малого".
Більшість американців, визнаючи більш високу продуктивність і ефективність підприємств великого бізнесу, ставляться до малого бізнесу вкрай позитивно, бачачи в них основну рушійну силу своєї країни - завзятість і заповзятливість.
Як пише Менсел Блекфорд у книзі Історія Малого Бізнесу в Америці, у період Холодної війни багато американців вважали малий бізнес уособленням політичної та економічної демократії, на відміну від украй політизованих корпорацій-гігантів.
Це показують і численні опитування суспільної думки: до малого бізнесу американці ставляться, як правило, украй тепло, на відміну від великих корпорацій, серед яких особливо не люблять нафтові компанії.
Наприкінці 1950-х років у США малим підприємством вважалися промислові підприємства, кількість працівників яких не перевищувала 250-ти чоловік, організації оптової торгівлі з річним обсягом продажів не більш, ніж $5 млн, і організації, що займаються наданням послуг і роздрібною торгівлею з річним оборотом не більш, ніж $1млн.
Пізніше була використана більша стандартна градація, відповідно до якої в більшості галузей організація, що має менш 500 працівників, вважається малим бізнесом. Кількість працівників у малих підприємствах в області роздрібної торгівлі не повинне перевищувати 100 чоловік.
За стандартами Європейського Союзу розміри компанії малого бізнесу ще менше - звичайно чисельність їхх співробітників не перевищує 25-50-ти чоловік, залежно від сфери, у якій вони діють. Є й інші градації: наприклад, підприємство оцінюється на підставі розмірів прибутку або обороту.
Офіс із Справ Малого Бізнесу США традиційно виділяє малим підприємствам кредити на розвиток (за період з 1991 по 2000 рік 450 тис. малих компаній одержали $94,6 млрд як кредити) і виступає гарантом перед банками, які мають намір виділити невеликим комерційним структурам кредити.
Багато американських корпорацій починали як малі підприємства. Часто їх штаб-квартира розташовувалася в гаражі. Так стартували, наприклад, Microsoft, Amazon, Hewlett-Packard, Dell і багато інших монстрів сучасної економіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас