Путіна можуть дати ще один термін - від 5 до 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путіна можуть дати ще один термін - від 5 до 7 років

Казна та Політика
181
Голова російської Ради Федерації Cергей Миронов на сьогоднішньому засіданні верхньої палати запропонував подумати про можливості перегляду російської Конституції.
Зокрема, Миронов запропонував зняти обмеження для того самого особи обиратися президентом більше двох термінів підряд.
Крім того, він заявив про необхідність скасувати норму Конституції, якою обмежується час перебування президента Росії на своєму посту до 4 років. На думку спікера верхньої палати, цей термін потрібно збільшити до 5, а може бути, до 7 років.
Це вже не перша подібна пропозиція. За останні кілька років з такими ініціативами виступали багато російських політиків, що розраховували на збереження президентського поста за Володимиром Путіним. Однак сам глава російської держави щораз виступав проти зміни Конституції.
Відзначимо, що тиждень тому впливовий лондонський журнал The Economist зробив політичний прогноз для Європейського Союзу на найближчі 50 років. У ньому, зокрема вказувалося, що Україна може стати членом ЄС у 2025 р., причому приєднання спровокує спроба РФ здійснити "військове вторгнення в Україну". І що цікаво, те видання чомусь впевнене, що вторгнення Кремля може відбутися під час третього президентського теріну Володимира Путіна. У той же час, за прогнозами журналу, президентом США буде не хто інший, як Барак Обама, нинішній американський сенатор-демократ, що претендує стати першим чорношкірим президентом Америки. За прогнозами видання, саме до нього має звернутися ЄС із проханням захистити Україну і "погрозити Росії відплатою у вигляді масованого ядерного удару".
Відзначимо також, 3 роки тому Миронов, який сьогодні був переобраний на посаду голови Ради Федерації, заявляв, що збільшення повноважень президента до 7 років - питання досить віддаленого майбутнього. З іншого боку, він уточнював, що більш тривале перебування глави держави на своєму посту могло б дати "більше можливостей і часу для нормальної роботи".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас