Криза влади у Киргизії: Прем"єр-міністр пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза влади у Киргизії: Прем"єр-міністр пішов у відставку

Казна та Політика
81
Прем'єр-міністр Киргизії Азім Ісабеков подав у відставку. Як передає прес-служба прем'єра, що відповідна заява сьогодні була направлена президентові країни Курманбеку Бакієву.
Про причини, які спонукали діючого главу уряду прийняти таке рішення, не повідомляється.
Замість Ісабекова виконувати обов'язки прем'єра призначений Алмаз Атамбаєв. Йому доручено сформувати новий уряд Киргизії. Президент країни вже вніс кандидатуру Атамбаєва для затвердження на цій посаді до парламенту країни.
Алмаз Атамбаєв відомий як один з лідерів опозиції, лідер соціал-демократів і прихильник створення коаліційного уряду.
Нагадаємо, що напередодні президент Киргизії відправив у відставку декількох високопоставлених чиновників. Своїх постів позбулися, зокрема, перший віце-прем'єр Даніяр Усенов, який курирував економічний блок, керівник апарата уряду Тиничбек Табалдієв, глава МНС Джаниш Рустембєков, міністр охорони здоров'я Шайлообєк Ніязов і міністр економічного розвитку та торгівлі Сабирбек Молдокулов.
Експерти думають, що останні кадрові перестановки в киргизькому уряді можуть додатково підсилити політичну напругу в країні. Протягом останніх декількох тижнів опозиційні президентові сили знову почали кампанію з дострокової відставки Бакієва, незважаючи на те, що президент Киргизії раніше погодився задовольнити деякі з вимог опозиції.
"Революція тюльпанів" 2005р., у результаті якої Бакієв прийшов до влади, не привнесла стабільність у політичний розвиток Киргизії. У жовтні минулого року країна знову опинилася на межі бунту, коли опозиція зажадала від Бакієва виконання обіцянок щодо прийняття нової конституції. Тоді президент пішов назустріч своїм супротивникам у парламенті.
У грудні 2006 р. пішло у відставку уряд Киргизії, який очолював один з лідерів "революції" Фелікс Кулов. Останній заявив про рішення піти у тверду опозицію до діючого президента.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас