Чорномирдін: Російському бізнесу пора відкрито йди на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорномирдін: Російському бізнесу пора відкрито йди на український ринок

Казна та Політика
112
Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін вважає, що російські компанії повинні більш широко бути представлені на українському ринку.
"Російські компанії повинні бути присутнім скрізь. Але поки вони на Україні на сьомому місці", - сказав Черномирдін в інтерв'ю журналістам.
Він відзначив, що "на першому Німеччина, на другому - Кіпр", додавши, що "почасти це завуальовані російські гроші". "Але я вважаю, що нам уже вистачить ховатися, треба діяти офіційно і відкрито", - підкреслив російський посол.
Говорячи про підготовку Росії і України до вступу у СОТ, Черномирдін відзначив, що Москва 15 років веде переговори із СОТ "не тому, що нас не приймають, а тому, що ми ще не повністю готові". "Ми або станемо конкурентноздатними, або відмовимося від чогось, як зробили багато європейських країн. Але я вважаю, що тут треба враховувати свої інтереси", - пояснив він.
"Українці ж відкрилися з багатьох напрямків для прискорення процесу вступу. Правильно це чи ні - покаже час", - відзначив посол.
Що стосується єдиного економічного простору (ЄЕП), то, як сказав Черномирдін, про нього "розмовляємо з Україною вже давно, і тут головна застрільниця не Росія".
"Нам простіше в цих справах, тому що нам нічого ні в кого займати не потрібно, ми всім забезпечені. Головна вигода ЄЕП полягає в тому, що знімаються перешкоди в обігу товарів, послуг і грошових потоків. Так усім було б зручніше, так зникли б проблеми в країн, у яких 70% економіки зав'язане на Росію. Здавалося б, що отут не зрозуміло? Але Україна говорить: ми не можемо підкорятися наддержавним структурам, тому що нам конституція не велить. А ми нікого і не змушуємо, не можете - не треба", - підкреслив російський дипломат.
Він також відзначив, що Росія не бачить нічого поганого в ЄС: "Як тільки Україна буде готова, так її і приймуть". "А НАТО - дійсно проблемне питання для наших відносин. Ми не говоримо: не вступайте. Це право українців. Ми говоримо: вступайте, але думайте, як це вплине на відносини з Росією", - заявив Черномирдін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас