НБУ незадоволений відмовою банків від заміни зношених банкнот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ незадоволений відмовою банків від заміни зношених банкнот

Валюта
263
Національний банк України (НБУ) незадоволений відмовами комерційних банків київського регіону від заміни непридатних до обігу банкнот гривень на нові.
"Нацбанком спрощений порядок відкриття структурних підрозділів банківських установ з метою розширення їх мережі і наближення до клієнтів банківських послуг, у тому числі з касового обслуговування. У таких умовах як неприпустимі розцінюються дії працівників банківських установ, які направляють громадян для обміну банкнот мінімального ступеня зношеності або ушкодження до НБУ", - повідомив Нацбанк у телеграмі до банків.
Відповідно до телеграми, у НБУ надходять скарги від населення регіону на працівників банківських установ, які відмовляються обмінювати непридатну до обігу готівку, тоді як установи банків зобов'язані без обмежень приймати від фізичних та юридичних осіб, у тому числі для обміну, непридатні до обігу банкноти і монети, якщо вони не мають ознак підробки.
У зв'язку з цим НБУ пропонує банкам забезпечити постійний контроль за діяльністю структурними підрозділіами банку щоб уникнути порушень щодо обміну непридатної до обігу готівки, а також перевірити рівень знання касирами вимог відносно платіжності національної валюти, порядку обміну непридатної готівки на придатні і порядку вилучення з обігу сумнівних банкнот.
За даними Нацбанку, на початок 2007 року у банківській системі київського регіону діяв 101 банк і 152 філії банків. У цілому в столичному регіоні зареєстровано 60,6% загальної кількості банків України. При цьому до початку 2007 року в Києві та Київській області було зареєстровано 790 пунктів обміну іноземної валюти, з яких 421 працював за агентськими угодами з банками.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас