Китай обмежує іноземні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обмежує іноземні інвестиції

Казна та Політика
132
Китай буде заохочувати іноземні інвестиції в сфери послуг і високих технологій, але в той же час жорстко обмежить капіталовкладення в будівництво, нерухомість, а також проекти, що відрізняються високою енергоємністю та забруднюють навколишнім середовищем.
Як говориться в розповсюджених Мінкомерції КНР "Напрямках залучення іноземних інвестицій на 2007 рік", пріоритет повинен віддаватися вкладенням в енергозберігаючі та екологічні проекти.
Владиа попереджає про необхідність запобігати "ворожим" поглинання китайських компаній з боку закордонних, для того щоб "забезпечити контроль за стратегічними галузями і гарантувати економічну безпеку держави".
Зовсім недавно побоювання інвесторів щодо можливих захисних заходів з боку китайського керівництва привели до масових обвалів на світових фондових біржах.
За даними міністерства, з 2005 року в країні не було схвалено жодного проекту з іноземними інвестиціях у сфери виробництва сталі, цементу, електролізного алюмінію, при цьому швидкими темпами ростуть іноземні капіталовкладення у високотехнологічні галузі економіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас