Росія не збирється у ЄС. В всякому разі у найближчий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не збирється у ЄС. В всякому разі у найближчий час

Казна та Політика
109
Росія не буде прагнути в Євросоюз, але має намір будувати з ним відносини стратегічного партнерства. Таку заяву Президент Росії Володимир Путін зробила у свій статті "Піввіку європейської інтеграції і Росія", присвяченої 50-річному ювілею ЄС.
"У доступному для огляду майбутньому з зовсім очевидних причин ми не збираємося не входити в Євросоюз, не вступати з ним у якусь форму асоціації", - відзначив Путін у своїй статті, цитати з якої приводить деякі європейських ЗМІ, підкресливши разом з тим, - Москва, як і колись, вважає єдину Європу стратегічним партнером.
"Реально дивлячись на речі, Росія має намір будувати свої відносини з ЄС на договірних основах і принципах стратегічного партнерства. У цьому партнерстві ми готові йти максимально далеко, природно, маючи на увазі, що і партнери пройдуть свою частину шляху. Переконаний, що не може бути повної єдності нашого континенту, поки органічною частиною європейського процесу не стане Росія - найбільша європейська держава", - продовжив він.
Конкретизуючи свою позицію, Путін відзначив, що йому "близька виведена один раз Романо Проді формула відносин Росії і ЄС - "всі, крім інститутів".
Вступ у ЄС об'єктивно суперечиі би прийнятій в сучасній Росії концепції "суверенної демократії".
Нагадаємо, у п'ятницю в Берліні пройшли врочисті заходи присвячені 50-й річниці підписання так званих Римських договорів, що послужили фундаментом для створення об'єднання європейських держав, що перетворилося згодом у ЄС. У суботу в Берліні представники ЄС поставили свої підписи під Берлінською декларацією, у якій одержали відбиття пріоритетів розвитку організації на найближчі роки.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас