Кінах не перешкоджатиме вступу Росії у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах не перешкоджатиме вступу Росії у СОТ

Казна та Політика
169
Міністерсто економіки ініціює підписання з Росією угоди про взаємні гарантії економічного неперешкоджання вступу у Світову організацію торгівлі, заявив міністр економіки України Анатолій Кінах.
Він відзначив, що як Україні, так і Росії необхідний вступ у СОТ, але при цьому дуже важливо, щоб при не створювалися штучні економічні перешкоди кожної із країн.
"Дуже важливо, щоб це столося (вступ Росії і України у СОТ), але не менш важливо, щоб вступ у СОТ не погіршувало умови двосторонніх домовленостей між Україною та Росією. Щоб факт вступу у СОТ тієї або іншої країни не створив будь-який штучних бар'єрів між нашими державами", - сказав міністр.
При цьому Кінах підкреслив, що можливість підписання такої угоди буде обговорюватися в рамках зустрічі з міністром економічного розвитку та торгівлі РФ Германом Грефом на початку квітня.
Кінах нагадав, що така ідея виникла ще у 2001 році, коли він очолював український уряд.
"Я буду говорити з моїм колегою - міністром економіки Росії Грефом. Буквально найближчим часом ми, цілком можливо - на початку квітня, зустрінемося на одному із заходів", - сказав він.
Україна завершила переговори з усіма членами Робочої групи СОТ, крім Киргизстану (підписання планується у найближчий час), підписавши 49 протоколів про взаємний доступ на ринки товарів і послуг.
Україна намагається вступити у СОТ з 1993 року.
У 2005-2006 роках Верховна Рада України прийняла 38 законодавчих актів, необхідних для вступу у СОТ.
Україна прогнозує вступити у СОТ влітку цього року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас