Боржники закуповують свічки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржники закуповують свічки

Енергетика
336
Як уже повідомлялось, учора надбанням громадськості стали прізвища "елітних" неплатників за житлово-комунальні послуги. А вже незабаром у будинках цих відомих, а також багатьох мало відомих киян можуть наступити сутінки. Адже відтепер у столиці вже після першого попередження просто відключають від електроенергії. Без світла щодня залишаються 500 квартир злісних боржників.
Як повідомив один з фігурантів "чорного списку" відомий бізнесмен і власник журналу "Папараці" Валід Арфуш після вчорашньої публікації в нашій газеті, він уже дав завдання своїм бухгалтерам перевірити його рахунку. Але перспективу залишитися без світла він сприймає без зайвих емоцій: за словами пана Арфуша, у випадку відключення в нього з'явиться можливість провести романтичну вечерю при свічах зі своєю улюбленою.
У той же час керівник апарата голови правління "Київенерго" Юрій Борзилов не розділяє такого легковажного відношення до цієї проблеми. Як він повідомив, жителі столиці заборгували АК "Київенерго" майже 60 млн грн, а щодня від електромережі відключають приблизно 500 квартир.
Юрій Борзилов підкреслив, що в понеділок (19 березня) відключили 250-260 квартир, а у вівторок (20 березня) - 159. Взагалі до кінця березня заплановано відключити майже 7,5 тис. неплатників, які не розраховуються за спожиту електроенергію протягом 3-4 місяців. Як помітив пан Борзилов, на "наших людей" цей суворий метод "діє стовідсотково".
Більше всього боргів нагромадили жителі Святошинського, Дарницького та Деснянського районів - у кожному з них планують відключити понад 1000 жителів; від джерел електроенергії будуть відключати не тільки квартири, але й будинку. Адже за деякими адресами за спожиті послуги не платять цілими під'їздами. І щоб іншим не хотілося не платити, незабаром у таких під'їздах, за словами Юрія Борзилова, відключать усі квартири. Попереджати про такий крайній захід людей будуть тільки один раз.
Практику судових позовів щодо таких несвідомих громадян також застосовують, але вона, за словами пана Борзилова, "не дуже діюча".
Виявилося, що не платять за спожиту електроенергію також і жителі квартир у центрі міста. Так, у провулку Музейному,12 заборгували 9300 грн, у будинку 14 тієї ж вулиці сума боргу досягає 9100.
Неплатники є й в інших елітних будинках центральних районів: борг власників квартири на вулиці Михайла Грушевського вже складає 5245 грн, на Шовковичній - 4000 грн, на Шота Руставелі - 2145 грн. Чи живуть за цими адресами відомі особистості, керівник не повідомив.
У той же час для більшості погроз сильніше чим її застосування, і, за словами Юрія Борзилова, у березні сума оплати в порівнянні з попереднім місяцем збільшилася на 2 млн грн.
Не обмежуючись проблемою енергопостачання, ми вирішили з'ясувати дієвість "виховних мір" у інших видах послуг ЖКХ. Як уже повідомлялося, 13 березня "Київводоканал" відключив за борг в 200 тис. грн один з об'єктів заводу "Ленінської кузні".
Як розказав перший заступник директора розрахункового департаменту "Київводоканалу" Валерій Люлін, на 21 березня підприємство не подавало звернення щодо реструктуризації своєї заборгованості. У той же час, робота "Київводоканалу" по стягненню заборгованостей триває: за березень від водопостачання було відключено 7 адміністративних будинків управлінь житлового господарства районів міста і їхніх структурних підрозділів. Борги цих установ утворилися через несплату за спожиті послуги населенням. Таких неплатників наприкінці весни просто відключать від водопостачання. Нині вже закуповують відповідне обладнання "Кріт".
Голова правління ЗАТ "Київенергохолдинг" Юрій Бондар уточнив, підприємства міста в минулу п'ятницю розіслали повідомлення про відключення більше 500 жителям столиці. І зараз уже є чим похвалитися - на 350 особи погроза сидіти без світла або води подіяла в той же день - вони вже пред'явили квитанції про оплату за спожиті послуги.
Підприємства, які надають комунальні послуги населенню, очікують кінця місяця, коли вже почнуть надходити кошти на рахунок організацій за тепло й воду від киян. Наприклад, в "Київгазі" стане відомо, як оплачують жителі столиці рахунки тільки 28 березня.
Заступник директора по виробництву Головного інформаційно-обчислювального центру Київ міськдержадміністрації Валерій Кононець учора повідомив, що цифри оплати населенням за послуги обнародують днями.
У цій твердій боротьбі з неплатниками Київ виявився флагманом: учора віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв повідомив губернаторам , що вони зобов'язані забезпечити стовідсоткову оплату підприємствами теплокомуненерго за спожитий газ. Пан Клюєв попередив, що голів областей будуть знімати з посад, якщо вони у встановлений строк не нададуть графіки оплати заборгованостей. Повідомляє газета "Хрещатик".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас