Роман Абармович використовує дружину як офшорні зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роман Абармович використовує дружину як офшорні зони

Валюта
846
14 березня Роман Абрамович і його дружина Ірина офіційно оголосили про те, що їх шлюб розірвуть. Деталі шлюборозлучного процесу, а також розмір відступних, які повинна одержати від чоловіка найбагатша росіянина, залишалися таємницею.
Повідомлялося лише, що корпоративні інтереси Абрамовича порушені не будуть. Однак менш ніж через тиждень британська газета Daily Express оголосила, що Ірина Абрамович одержить 6 мільярдів фунтів стерлінгів (майже 12 мільярдів доларів), у тому числі дві квартири в Лондоні, чотири вілли на території Великобританії і замок у Франції.
Це найбільша сума, будь-коли, виплачена при розлученні. Попередній рекорд належав американському медіамагнату Самнеру Редстоуну, що залишив дружині майже 2 мільярди доларів (1 мільярд фунтів).
Повідомлення про те, що 39-літня Ірина подала на розлучення, з'явилося у жовтні 2006 року. Новина була досить несподіваною. У чоловіка і жінки п'ятеро дітей, вони прожили разом 15 років, не афішували своє приватне життя і вважалися зразковою парою. Невдоволення Ірини чоловіком було пов'язане з чутками про його романтичні відносини з Дариною Жуковой, 23-літньою дочкою нафтового магната Олександра Жукова. Познайомила “улюблених” нібито Ксенія Собчак.
Спочатку Роман Абрамович спростовував повідомлення про своє розлучення, однак у березні 2007 року чоловік і жінка дійсно розсталися.
Як стверджую все та ж Daily Express, розлучення було оформлений в Анадирі, на Чукотці. Подібне рішення здається цілком логічним: якби Абрамовичи розлучався у Великобританії, їм навряд чи вдалося б уникнути тривалого судового розгляду і розголошення подробиць, у тому числі дотичних розмірів і структури стану мільярдера. А на Чукотці, губернатором якої є Абрамович, усе можна було зробити максимально швидко і тихо.
Коментарі прес-служби Романа Абрамовича обмежуються тим, що Жукова - “знайома”, а все інше - “приватна справа”. Тим більший простір залишається для припущень.
З одного боку, це звичайна історія, одна з тих, які зустрічаються на кожному кроці і у Росії, і в Європі. Проживши 10-15 років у шлюбі, чоловік утомлюється від нього, страсті вщухають, дружина перестає бути улюбленою жінкою і стає просто родичем. Але при цьому людина ще молода, повна сил і цілком здатний захопитися. А якщо чоловік зумів до домогтися матеріального благополуччя, відбою від потенційних “захоплень” не буде.
У тому, що 40-літній Абрамович міг зустрічатися з молодою дівчиною, нічого неможливого немає, і в тому, що дружина про це довідалася, теж. І хоча багато жінок у подібних ситуаціях воліють закрити очі на те, що відбувається, думаючи, що родина, благополуччя дітей і власний соціальний статус дорожче, образа може виявитися сильніше розуму. Зрештою, коли Ірина Маландіна зустріла Романа Абрамовича, той був починаючим підприємцем з неясними перспективами. І всі наступні роки вона підтримувала його і народжувала дітей не для того, щоб потрапити на обкладинки як обшукана дружина. Так що бажання розлучитися і відібрати в чоловіка якнайбільше грошей цілком зрозуміле.
З іншого боку, коли мова йде про розлад у родині мільярдера, центральне місце в історії займають все-таки гроші, а не емоції. Невже Абрамович, спокушений бізнесмен і політик, став би валити свою родину, а заодно й імперію, через позашлюбний зв'язок? І чому він так легко віддав колишній дружині більшу частину свого стану?
За оцінками журналу Forbes на березень 2007 року, стан Романа Абрамовича становить 9,28 мільярда фунтів стерлінгів. Якщо інформація Daily Express, отримана, як затверджує видання, із джерела в оточенні чукотського губернатора, вірна, то після розлучення його стан скоротиться до 3,28 мільярди фунтів. Таким чином, Абрамович, що займає зараз 16 місце в списку найбагатших людей світу, опинився приблизно на 115 рядку. Подібні зміни в положенні одного з найбагатших і найвпивовіших людей у Росії зачіпають не тільки його особисті інтереси.
Не слід упускати з виду інформацію про те, що все майно Абрамовича записане на його неповнолітніх дітей. Анонімне джерело в компанії Абрамовича Millhouse, стверджує, що вся власність родини оформлена на Кіпрі на кілька трастів, а офшорні трасти не обкладають податками.
Так що не виключено, що і розлучення Абрамовичаей - зовсім не сімейна драма, а добре продуманий хід щодо захисту свого майна.
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас