Ford Motor відкрилиє близько 40 тис. пікапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford Motor відкрилиє близько 40 тис. пікапів

Казна та Політика
76
Американський автомобільний концерн Ford Motor Co. Відкликає 37,4 тис. пікапів F-Series Super Duty.
Підставою стали 3 скарги, які надійшли у компанію на загоряння у вихлопних трубах автомобілів. Як заявив представник Ford Motor Ден Жервіс, загоряння були викликані витоком палива з фільтру, розташованого поруч із вихлопною трубою.
Відкликання торкнеться тільки пікапів з обсягом двигуна 6,4 л. Ford Motor також попросив дилерів призупинити торгівлю цими пікапами аж до перевірки автомобілів і усунення неполадки. Це вже 2-ге відкликання автомобілів Ford у цьому місяці. Попереднє було 6 березня. Він торкнувся 155 тис. пікапів і позашляховиків, а його причина полягала в несправності перемикача стабілізатора швидкості.
За 2 останні роки 2-ий за величиною автовиробник США відкликав понад 5,8 млн автомобілів. Витрати компанії на ремонт супроводжуються не найкращими фінансовими показниками концерну. Збитки Ford за 2006 р. склали 12,7 млрд дол. у порівнянні із чистим прибутком у розмірі 1,4 млрд дол. Зниження фінансових показників пояснюються падінням продажів вантажівок, виплатами у зв'язку зі скороченням співробітників і зниженням вартості активів у зв'язку із закриттям підприємств. Останнім часом компанія закрила 16 заводів і звільнила 45 тис. співробітників у Північній Америці.
У даний момент Ford Motor зазнає труднощів, викликаних кризою в американському автомобілебудуванні, що вдарило не тільки по Ford, але й по інших флагманах цього бізнесу - General Motors Corp. і Chrysler Group. Криза триває вже не перший рік і пов'язаний у першу чергу з конкуренцією, яка станов з виробникми Японії.
Використовуючи більшедешеву робочу силу і граючи на заниженому, як вважають у США, курсі ієни, японці пропонують американським споживачам доступнішу продукцію. Зараз Ford проводить масштабну реструктуризацію, головна мета якої - скоротити витрати мінімум на 5 млрд дол. за 2 роки. За прогнозами керівництва, концерну вдасться досягти прибутку в найкращому разі у 2009 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас