Янукович доручив Кінаху розібратися з депресивними територіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив Кінаху розібратися з депресивними територіями

Казна та Політика
180
Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив новопризначеному міністру економіки Анатолію Кінаху відпрацювати модель виведення із кризи депресивних територій.
Таке доручення Янукович дав на розширеному засіданні Кабміну.
Зокрема, прем'єр сказав, що одним із завдань Кінаха є запропонувати модель з виведення депресивних регіонів зі стану кризи. Прем'єр назвав у числі таких депресивних регіонів Чернігівські, Херсонські, Кіровоградські, Тернопільські, Луганську і Сумську області.
При цьому він відзначив, що надходили пропозиції про приєднання цих регіонів до більших регіонів. Янукович уточнив, що такі пропозиції надходили в тому числі і від населення депресивних регіонів.
У той же час глава уряду відзначив, що це питання необхідно вирішити комплексно, уважно вивчивши всі нюанси: "Не хочу нічого випереджати. Ми подивимося на це питання уважно".
Зараз, сказав Янукович, прийшов час реалізувати ефективне співробітництво центру і регіонів, чому, на його думку, повинен сприяти прихід у Кабмін нових міністрів. Він відзначив, що цей рік повинен стати початком реформи місцевого самоврядування.
Прем'єр призвав присутнього на засіданні спікера Олександра Мороза підтримати уряд у проведенні реформи місцевого самоврядування і бажанні вивести із кризи депресивні регіони. Зокрема, Янукович попросив його провести парламентські слухання із цього приводу.
Нагадаємо, у липні 2006 року Кабмін затвердив порядок моніторингу показників розвитку регіонів, районів, міст республіканського в Криму і обласному значенні для визнання територій депресивними.
Учора, 21 березня, Верховна Рада призначила Кінаха на посаду міністра економіки України. Президент України Ющенко назвав це призначення ганьбою.
У свою чергу, Юлія Тимошенко заявила, що справжніх чоловіків у демократичній команді більше, ніж "кінахів".
Кінах вважає несправедливим висловлення Президента України Віктора Ющенко у зв'язку з його призначенням на посаду міністра економіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас