Райффайзен Банк Аваль розпочав продаж срібних монет "Художник Іван Айвазовський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райффайзен Банк Аваль розпочав продаж срібних монет "Художник Іван Айвазовський"

Валюта
294
Райффайзен Банк Аваль почав продаж срібної монети «Художник Іван Айвазовський», повідомляє FINANCE.UA відділ зв'язків із громадськістю банку.
Монета викарбувана Монетним двором Польщі в рамках серії «Художники»; придбати її можна у відділеннях банку, що є учасником програми «Монети світу».
Срібна монета «Художник Іван Айвазовський» виготовлена зі срібла 925 проби вагою 28,28 м, якість карбування - матово-глянсова з кольоровим фотодруком на поверхні, тираж - 5 тис. штук. Серед усього асортименту представлених у відділеннях банку монет ця відрізняється ще і незвичною прямокутною формою.
На реверсі монети поміщений портрет .Айвазовського, роки життя та фрагмент однієї з його картин - багата спадщина художника складається з понад 6 тис. полотна, у більшості морських пейзажів.
Аверс прикрашає герб Республіки Вірменія, оскільки монета випущена як законні платіжні кошти Вірменії (номінал - 100 драм). Це символічно, якщо узяти до уваги вірменське походження великого художника. Також на аверсі розміщене кольорове зображення однієї з робіт Айвазовського, позначення номіналу і року випуску монети.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас