Ющенко дозволив РНБО боротися з відмиванням капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко дозволив РНБО боротися з відмиванням капіталів

Валюта
133
Президент України Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України Про заходи щодо запобігання непродуктивного відтоку капіталів за межі України.
Таке рішення РНБО прийняв за підсумками свого засідання 16 лютого 2007 року.
У рішенні основними причинами відтоку капіталів за кордон названий високий рівень тінізації економіки країни, недоліки в системі державної регуляції руху капіталів, нерозвиненість фондового ринку і зловживання, пов'язані з відсутністю єдиної судової практики застосування законодавства в сфері руху капіталу.
У цьому зв'язку РНБОУ вважає недостатніми заходу щодо реалізації державної політики щодо створення сприятливих умов для підприємництва та інвестицій і визнає незадовільним виконання низки указів Президента із цього приводу.
РНБОУ доручила Кабінету міністрів забезпечити виконання відповідних указів Глави держави, а також підготувати і внести до Верховної Ради зміни до законів Про цінні папери та фондовий ринок і Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні, Про інвестиційну діяльність, Про режим іноземного інвестування та ін.
Національному банку України доручено проведення постійного моніторингу судових рішень з питаннь звільнення суб'єктів господарювання від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при покупці іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.
Генеральній прокуратурі України доручено з метою поліпшення розслідувань кримінальних справ щодо протидії відмиванню доходів внести до 1 травня на розгляд Президентові пропозиції щодо вдосконалення законодавства в цій сфері.
Відповідні доручення також дані Верховному Суду України, Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас