КНДР вимагає розблокувати її банківські рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР вимагає розблокувати її банківські рахунки

Валюта
72
КНДР продовжить розробки в ядерній галузі доти, поки США не знімуть обмеження на використання її фінансових коштів, що перебувають на рахунках у банку Макао.
Про це у суботу 17 березня заявив представник Північної Кореї на шестисторонніх переговорах з урегулювання ядерної кризи на Корейському півострові Кім Ке Гван.
"Якщо фінансові санкції проти Banco Delta Asia не будуть повністю зняті, ми не збираємося припиняти нашу програму розробки ядерної зброї", - заявив північнокорейський дипломат після прибуття в Пекін на черговий раунд шестисторонніх переговорів з урегулювання ядерної проблеми, які повинні початися 19 березня.
У переговорах крім Північної Кореї беруть участь США, Китай, Південна Корея, Японія та Росія.
У вересні 2005 року Мінфін США назвав Banco Delta Asia одним з головних ланок у протизаконній діяльності КНДР. Влада Макао вирішили ввести в банку зовнішнє управління і заморозити $24 мільйона на рахунках різних північнокорейських компаній.
Питання північнокорейських рахунків було одним з головних перешкод для поновлення шестисторонніх переговорів з ядерної програми КНДР.
У лютому цього року делегації США і КНДР досягли домовленості про те, що проблема буде вирішена протягом двох місяців. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що США згодні на розморожування приблизно $11 мільйонів, джерелом яких є "легальні доходи".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас