НБУ розглядає можливість розширення достуту великих компаній до валютного міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розглядає можливість розширення достуту великих компаній до валютного міжбанку

Валюта
109
Національний банк України (НБУ) розглядає можливість розширення доступу великих компаній до проведення операцій на міжбанківському валютному ринку, тоді як на сьогодні вони працюють винятково через банківські установи, повідомив виконавчий директор, глава дирекції банківського регулювання, нагляду й фінансового моніторингу НБУ Олександр Кірєєв.
"Ми повинні сьогодні великих гравців - великих наших виробників - допустити прямо на валютний ринок, а не тільки через банки. З такими оборотами як у "Криворіжсталі", у заводу Ілліча (Маріупольський меткомбінат ім.Ілліча) і інших експортерів, яких ми заганяємо в банківські установи, вони вправі створити свої брокерські контори (для роботи на валютному міжбанку), - сказав Кірєєв.
Крім того, за його словами, НБУ вивчає можливість створення умов для торгівлі валютою на біржах.
Глава дирекції банківського регулювання також повідомив, що НБУ розглядає можливість перекладу валютообмінних операцій на наявному ринку винятково в банківські установи й відмови від обмено, що працюють по агентських угодах з банками. "Є такі наміри - щоб тільки банки займалися валютообменной діяльністю", - сказав Кірєєв.
Втім, виконавчий директор НБУ відзначив, що ці наміри вимагають внесення змін у законодавство, і тому про строки їхньої реалізації говорити складно.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас