Бакулін знайшов собі гідну заміну в "Укргазвидобуванні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бакулін знайшов собі гідну заміну в "Укргазвидобуванні"

Енергетика
609
Новий голова НАК "Нафтогаз України" Євгеній Бакулін почав призначати на ключові посади своїх людей. 7 березня генеральним директором дочірньої НАК найбільшої газодобувної компанії країни "Укргазвидобування" призначений Юрій Фесенко.
Це призначення експерти вважають чисто технічним. З приходом нового керівника стратегія компанії, вибудувана його попередником Євгенієм Бакуліним, не зазнає різких змін - недовго, посаду голови "Укргазвидобування" обійняла людина, обрана самим Євгенієм Миколайовичем.
Його рішення цілком з'ясовне: Фесенко вже встиг попрацювати з новим головою НАКу й довести йому свою відданість. До того ж протеже Бакуліна прекрасний фахівець. А тому можна бути впевненим, що всі побажання Євгенія Миколайовича, що стосуються газодобувні компанії, будуть виконуватися без суперечок.
Трудову діяльність Юрій Фесенко почав в 1977 р. водієм Шебелинського автотранспортного підприємства Всесоюзного промислового об'єднання "Укргазпром" (Харків). Через два роки Юрій Леонідович став майстром тресту "Укргазпромбуд", а вже до 1987 р. дослужився до заступника директора з капітального будівництва газопромислового управління "Шебелінкагазвидобування" (структурний підрозділ "Укргазвидобування"). У лютому 2000 р. глава Балаклейської районної державної адміністрації Харківської області Олександр Олійник зробив Фесенко своїм першим заступником. Але вже через рік Олександр Миколайович сам втратив посаду, і Фесенко знову повернувся в ГПУ "Шебелинкагаздобыча", щоправда, уже директором.
У березні 2001 р. директор ДК "Укргаздобыча" Ілля Рибчич призначив Фесенка керівником новоствореного управління з переробки газу та газового конденсату.
Потрібно сказати, що ця посада є досить важливою, адже даному управлінню прямо підлеглі три наймогутніших газопереробних заводи (Яблунівський, Селещинський і Шебелінський).
Однак протриматися на цьому місці Юрій Фесенко зміг не довго. Очоливши в червні 2003 р. "Укргазвидобування", Євгеній Бакулін зволів бачити на ній Павла Кареліна. У принципі це рішення було цілком логічним, адже на той час Євгеній Миколайович був знайомий Кареліним уже три роки (до цього вони працювали на Лисичанському НПЗ, що належить "ТНК-ВР"), а Фесенка не знав взагалі.
За словами експертів, тоді Євгенію Миколайовичу було просто необхідно призначити на цю посаду людини, якому можна довіряти, якщо врахувати, що згодом потужності Шебелінського ГПЗ були передані в оренду однієї із приватних компаній. "У результаті держава втратила 170 млн грн у рік", - поскаржився екс-глава НАК "Нафтогазу України" Олексій Івченко.
Як видно, Юрій Фесенко не залишився осторонь від цієї операції. Адже покинувши посаду начальника управління, він знову повернувся керувати "Шебелінкою", де й проробив до останнього часу. Цікаво відзначити, що в жовтні 2006 р. голова Харківської облради Василь Салигін спробував ініціювати звільнення Юрія Леонідовича "за неефективну роботу", однак голова Мінтопенерго Юрій Бойко вважав таку ініціативу безпідставною. Можливо, що за продемонстровану раніше відданість зараз Юрій Леонідович і удостоївся посади директора наймогутнішого газодобувного підприємства в Україні.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас