Правекс-банк підписав контракт на реалізацію монет різних дворів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правекс-банк підписав контракт на реалізацію монет різних дворів світу

Валюта
174
Правекс-Банк підписав контракт із австрійською компанією Shoeller-Munzhandel на реалізацію монет різних дворів світу, у рамках якого в Україну було завезено близько 700 різних монет. Уже протягом тижня банк продав більше 50 монет. Про це представники банку повідомили на прес-конференції в Києві.
"Якщо розглянути динаміку вартості банківських металів, то можна відзначити, що вона активно зростає, - розповів заступник голови правління банку Роман Валесюк. За його словами ціна на банківське золото з 1998 року і до сьогодні зросла з 295 у.о. за унцію до 650 у.о. за унцію, тобто в 2,2 рази, і зберігає тенденцію до росту.
Банківські метали розглядаються клієнтами банку, у першу чергу, як сировина для виготовлення різних ювелірних виробів і використання в промисловості, а також як капіталовкладення та подарунки. Але для фізичних осіб також є доповнення і альтернатива - банківські монети.
Особливий інтерес до монет мають колекціонери, а сам ринок України поки вільний. Обіг монет складає близько 10 тис. шт. за рік, включаючи монети емітовані НБУ. Оцінна місткість ринку монет становить близько 70-100 тисяч шт у рік. Місткість ринку може варіюватися, - підкреслив Валесюк.
Щодо найпопулярнішх монетних дворів світу Валесюк відзначив, що в майбутньому планується продавати монети таких країн як, Канада, Китай та Австралія".
Перевага монет полягає в їхекзотичності, обмеженому тиражі, високому карбуванні, - відзначив директор департаменту по роботі з банківськими металами Семен Бабаєв. Монети завжди були, є і будуть предметом колекціонування, у результаті чого їх вартість буде зростати швидше, ніж вартість металу, з якого вони зроблені. Як наприклад "Жаба Блакитна, Республіка Ліберія 2005" зараз її вартість складає 325,31 грн - через 10 років її вартість виросте в 10 разів", - наголосив Бабаєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас