Шлапак: Україна розраховує оформити вступ у СОТ в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Україна розраховує оформити вступ у СОТ в червні

Казна та Політика
116
Від підписання договору про доступ на ринки товарів і послуг між Україною та Киргизією залежить час вступу України у СОТ.
Про це сьогодні повідомив керівник головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Олександр Шлапак. Він проінформував, що Президент України Віктор Ющенко провів телефонну бесіду із президентом Киргизії Курманбеком Бакієвим. Була досягнута домовленість про підписання необхідного документа в протягом 1-2-х тижнів.
За словами Шлапака, без підписання протоколу про взаємний доступ на ринки товарів і послуг з Киргизією Україна не зможе підписати підсумковий договір з учасниками СОТ про приєднання України до Світового торгівельного клубу.
"Якщо вийдемо на підписання документів протягом тижня-двох, можемо розраховувати на підсумкове щодо України засідання із вступу у СОТ у червні цього року", - сказав Шлапак.
Як повідомлялося, Киргизія наполягає на погашенні Україною 27 млн дол. боргу українських компаній, що виник після розпаду СРСР. Україна не визнає ці зобов'язання державними і заявляє про відсутність документів про підтвердження цього боргу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас