Тарифи на теплоенергію в Одесі можуть піднятися на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на теплоенергію в Одесі можуть піднятися на 10%

Казна та Політика
126
Тариф на теплоенергію, які поставляє комунальним підприємством (КП) "Теплопостачання міста Одеси", що обслуговує всі райони міста, крім центрального, може бути збільшений на 10%.
Про це директор підприємства Владислав Лозинський повідомив під час брифінгу.
За його словами, у чинних тарифах не враховано зростаннят цін на електроенергію, оплату праці, а також передача від бюджетної організації на баланс і обслуговування КП 35 котелень, з яких 17 вугільних.
"При цьому для населення тариф, можливо, збільшений і не буде. Ми сподіваємося, що це підвищення буде покрито за рахунок дотацій з міськбюджету", - сказав Лозинський.
За його словами, борг населення за тепло на сьогоднішній день склав близько 70 млн грн, з яких 51 млн грн - це борг за поточний опалювальний сезон. Рівень оплати населення за тепло становить близько 60%.
У той же час Лозинський відзначив, що тарифи на тепло, з огляду на теплу зиму, були знижені в середньому на 30%, залежно від місяця.
Лозинський не змін точно назвати дату збільшення тарифів, тому що перед їх введенням необхідно пройти низку процедур узгодження.
Тариф на тепло у всіх районах Одеси, крім центрального становить близько 4 грн за 1 кв. м, у центральному районі міста вартість тепла - 5,52 грн за 1 кв. м.
Тим часом, ВАТ "Одеська ТЕЦ", яка обслуговує центральну частину Одеси, планує довести тарифи на тепло до середнього у місті рівня, повідомив журналістам в.о. голови правління цього підприємства Анатолій Шелепов під час брифінгу.
"Узимку, через теплу погоду, нарахування за опалення населенню провадилися не в повному обсязі. Знижки для всіх абонентів склали в середньому 26%, залежно від місяця. Очікується, що в березні вартість опалення не перевищить 3 грн за кв. м (нижче тарифу на 46%)", - сказав Шелепов.
За його словами, у цей час ТЕЦ проводить аналіз методик розрахунку і застосування тарифів, щоб на наступний опалювальний сезон тариф був якнайнижче, а в ідеалі і рівним з тарифом КП "Теплопостачання міста Одеси".
За даними Шелепова, рівень оплати населення за послуги становить понад 60%. Борг населення на 1 березня склав 17,4 млн грн. Борг ТЕЦ за газ - 15,1 млн грн, заборгованість бюджету перед ТЕЦ за пільгами і субсидіями - 2,1 млн грн.
З огляду на борги підприємства, у центральній частині міста, найімовірніше із закінченням опалювального сезону припиниться подача гарячої води.
У той же час, як заявив Лозинський, в іншій частині міста наявність гарячої води залежить від жителів. "Якщо будуть проплати, буде й гаряча вода", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас