На шляху Росії до СОТ стала Камбоджа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На шляху Росії до СОТ стала Камбоджа

Казна та Політика
171
Перш, ніж вступити у Світову організацію торгівлі (СОТ), Росія повинна провести переговори з Камбоджею, заявив прем'єр-міністр цієї країни Хун Сен.
"У минулому Камбоджа йшла назустріч Росії, але тепер Росії необхідно піти назустріч Камбоджі", - відзначив Хун Сен.
Камбоджа вступила у СОТ у 2004 році, а Росія сподівається зробити це у 2007-2008 роках. За умовами організації, членом СОТ стає та країна, проти вступу якої не виступає жоден учасник торговельного клубу.
Хун Сен також розповів, що Камбоджа шукає ринки збуту для своїх продуктів. Одним з партнерів країна вважає саме Росію. За словами прем'єр-міністра, переговори двосторонні переговори з СОТ повинні пройти у столиці Камбоджі Пномпені.
У січні 2007 року країна з Південно-Східної Азії попросила Росію списати її борг у півтора мільярда доларів. Вони були видані у 1980-х роках для покупки продуктів і бензину, коли більшість країн світу ввело санкції проти камбоджійського комуністичного уряду.
Росія не може вступити у СОТ більше 10 років. Восени минулого року російські переговорщики змогли домовитися зі США. Раніше це вважалося головною перешкодою на шляху у СОТ, однак проти вступу Росії в торговельний клуб висловився також уряд Грузії. Воно вимагає закрити контрольно-пропускні пункти на кордоні з Абхазією.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас