ЄБРР вперше проведе збори в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР вперше проведе збори в Києві

Казна та Політика
98
У наступному році керівники Європейського банку реконструкції та розвитку зберуться у Києві. Про це повідомив виконавчий директор банку від України Ігор Подолєв.
Як повідомляється, ЄБРР прийняв офіційне запрошення прем'єр-міністра України Віктора Януковича, яке він направив у Лондон два тижні тому.
Традиційно банк проводить свої щорічні збори так: один рік - у Лондоні, інший - у країні своїх операцій.
За словами представника ЄБРР, рішення провести в наступному році збори менеджменту у Києві поки неофіційне, оголосять про це через два місяці.
Причиною такої уваги до України є її важливість для діяльності Європейського банку реконструкції та розвитку. У Лондоні визнають Україну стратегічно важливою країною, що зараз посідає третє місце за обсягами операцій ЄБРР. Але вже до кінця року перейде на другу сходинку після Росії.
Європейський банк реконструкції та розвитку був створений у 1991 р., коли в Центральній і Східній Європі падали комуністичні режими, а колишні країни радянського блоку потребували підтримки для створення нового приватного сектора в умовах демократії.
Сьогодні інвестиційні інструменти ЄБРР використовуються з метою становлення ринкової економіки та демократії у 28 країнах - від Центральної Європи до Центральної Азії.
За інформацією прес-служби банку, його стратегія на наступні 5 років передбачає зсув напрямку інвестицій далі на схід і південь від нинішнього регіону діяльності банку. Це приведе до того, що акцент у своїй роботі банк зробить на Україну, Росію, Центральну Азію, Кавказ, Західні Балкани і Південно-Східну Європу, знижуючи при цьому свою активність у Центральній Європі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас