Німецький грант направляється на розвиток Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький грант направляється на розвиток Донбасу

Казна та Політика
141
Грант уряду Німеччини в розмірі 7 млн євро направляється на розвиток соціальної інфраструктури Донецької та Луганської областей.
Відповідна угода сьогодні підписали міністр праці та соціальної політики України Михайло Папієв, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошніченко та директор Німецької установи відновлення з співробітництва з Україною Крістіан Кампеш.
За умовами гранта, надані кошти будуть спрямовані в Шахтарський, Добропільський, Ясиноватський райони Донецької обл., а також у Краснодонський, Слов”яносербський, Троїцький райони Луганської обл.
За словами Папієва, ці райони є "найбільш депресивними" в Україні. Він також відзначив, що в рамках гранта планується реалізувати близько 100 проектів. Вартість 1 мікро-проекту не буде перевищувати 150 тис. доларів.
"Базуючись на досвіді програми світового банку передбачається, що середня вартість мікро-проекту буде становити близько 60 тис. євро, а місцевий внесок становити ме не менш 10% вартості мікро-проекту", - відзначив Папієв.
Даний грант наданий Україні в рамках Угоди про фінансове співробітництво між урядами України і Німеччини, підписаної 27 грудня 2006 р.
Реалізація цієї угоди дозволить уряду України одержати позички і гранти для впровадження інвестиційних проектів в Україні в таких сферах як енергозбереження, розвиток малого й середнього бізнесу (загальна сума - понад 80 млн євро).
Для підтримки українських малих і середніх підприємств в 1994 р. був створений Німецько-український фонд. Учасниками, що мають частки у фонді, є НБУ, Міністерство фінансів і Німецька установа відновлення з співробітництва.
Як повідомлялася, раніше Німеччина також вирішила виділити Україні 20,5 млн євро на розвиток енергетики, реформування держуправлення і боротьбу з ВІЧ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас