Не реформування ЖКГ виділили 8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не реформування ЖКГ виділили 8 млрд грн

Казна та Політика
114
Віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак прогнозує, що у 2008 році в державному бюджеті на реформування житлово-комунального господарства буде виділено 8 млрд гривень.
"У 2007 році на реформу ЖКГ виділено 4 млрд. гривень, в 2008 році передбачається збільшити цю суму до 8 млрд. гривень", сказав він у Вінниці.
На думку Рибака, реформування ЖКГ необхідно завершити за 4-5 років. "Інакше, у цій галузі кількість проблем почне збільшуватися в геометричній прогресії", сказав він.
Рибак додав, що фінансування реформи ЖКГ повинне здійснюватися як за рахунок держбюджету, так і за кошти місцевих бюджетів й інвесторів.
Як повідомлялося, Рибак вважає за необхідне вкласти 50 млрд гривень до 2012 року для забезпечення нормального функціонування житлово-комунального господарства України.
У 2007 році на ці заходи в держбюджеті передбачені субвенції в розмірі понад 4 млрд гривень.
Соціальне житло
Рибак також звернувся до місцевих органів влади із проханням зарезервувати земельні ділянки для будівництва соціального житла.
"Я сьогодні направив всім місцевим органам влади лист, у якому просив підшукати та зарезервувати земельні ділянки для будівництва соціального житла", сказав він.
Рибалка додав, що зарезервовані земділянки не повинні продаватися на аукціонах або конкурсах і будуть виділятися для будівництва житла незаможним категоріям населення.
"Можна ці землі продати, але надалі нам доведеться їх викуповувати за набагато більші суми, і, відповідно, будівництво соціального житла буде обходитися набагато дорожче, а цього ми собі не можемо дозволити", сказав він.
На думку віце-прем'єр-міністра, соціальне житло повинне будуватися в кожному регіоні для незаможних категорій населення, а також не повинне приватизуватися або передаватися в спадщину.
"Соціальним житлом повинні розпоряджатися місцеві органи влади, які будуть його надавати тим категоріям населення, які ніколи не можуть собі дозволити купити його", додав він.
У лютому Кабінет міністрів затвердив порядок розподілу бюджетних коштів для розвитку фонду соціального житла.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас