Укрзалізниця хоче підняти тарифи на вантажоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця хоче підняти тарифи на вантажоперевезення

Казна та Політика
63
В Україні мають намір підвищити тарифи на вантажні перевезення, повідомив перший заступник міністра транспорту та зв'язку України Володимир Корнієнко.
"Укрзалізниця подала на розгляд у Кабінет міністрів проект наказу про підвищення тарифів на вантажні перевезення", - сказав він.
За словами Корнієнко, рішення з цього питання буде прийнято урядом до кінця наступного тижня. При цьому він не назвав розмір передбачуваного підвищення.
"Однак я вам можу сказати, що розмір підвищення не буде підвищувати індексу підвищення оптових цін і ніяк не вплине на інфляційну складову макроекономічних процесів", - сказав Корнієнко. Він також підкреслив, що у 2006р. зростання цін на матеріали і послуги для Укрзалізниці склали до 30%. Рентабельність знизилася до 2,06%.
З 1 березня на 5%. в Україні підвищилися тарифи на пасажирські перевезення. Крім того, згідно з наказом Міністерства транспорту та зв'язку №58 від 27 січня 2007р., передбачене подальше підвищення тарифів стосовно діючим: з 1 травня - на 10%, з 1 липня - на 15%, з 1 вересня - на 20%, з 1 листопада - на 25%. Таким чином, в 2007р. підвищення тарифів на пасажирські перевезення Укрзалізниці складе 75%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас