Ющенко написав Януковичу, як підвищити зарплату, не влізаючи у борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко написав Януковичу, як підвищити зарплату, не влізаючи у борги

Казна та Політика
141
Президент Віктор Ющенко пропонує уряду підвищити соціальні стандарти шляхом внесення у Верховну Раду погодженого законопроекту. Про це говориться в листі до прем'єр-міністра Віктору Януковичу.
Зокрема, Ющенко висловив уряду подяка за підтримку його ініціатив щодо підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, а також пенсій та інших видів матеріальної допомоги.
У той же час у своєму листі Президент вказав на те, що в державному бюджеті в повному обсязі є ресурсом, необхідним для фінансування цих соціальних виплат. Мова йде про неврахований Міністерством фінансів 1,2 млрд. грн. від податку на доходи фізичних осіб і 3 млрд. грн. внесків у Пенсійний Фонд.
Крім того, відзначив Ющенко, при підготовці закону про бюджет-2007 не був врахований додатковий ресурс в 10 млрд. грн., сформований за рахунок збільшення фактичних обсягів ВВП від закладеної в розрахунки суми. Таким чином, орієнтовний додатковий ресурс бюджету без джерел, певних Мінфіном, становить близько 13 млрд. грн.
З огляду на це, підкреслив Президент, відпадає необхідність фінансувати соціальні виплати шляхом збільшення дефіциту державного бюджету. «При достатньому внутрішньому ресурсі ми не маємо право позичати гроші за кордоном, щоб платити українцям пенсії і зарплати. Сьогоднішні соціальні витрати не можуть стати борговим вантажем для майбутніх поколінь», - відзначив Президент.
Нагадаємо, що раніше Секретаріат Президента запропонував Кабінету Міністрів спільно попрацювати над проектом змін у Державний бюджет України на 2007 рік.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас