Мінфін: Зростання цін на комунальні послуги буде компенсовано населенню протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Зростання цін на комунальні послуги буде компенсовано населенню протягом року

Казна та Політика
182
Протягом поточного року Уряд компенсує населенню наслідки зростання цін на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів України Миколи Азаров на нараді з керівниками органів місцевого самоврядування, присвяченій питанню удосконалення тарифної політики.
За словами Азарова, Уряд зумів стабілізувати ситуацію з підвищенням ціни на газ, яка склалася внаслідок недолугих дій попередників. Більше того, вдалося здійснити і попереджуючі заходи, які пом’якшили для населення ціновий скачок на житлово-комунальні послуги.
Так, передбачені в держбюджеті кошти на надання субсидій та пільги захистили малозабезпечених громадян, які сплачують за послуги ЖКГ не більше 15% свого сукупного доходу. В той же час, підвищення цін позначилося на добробуті сімей, чий середньомісячний дохід складає понад півтори тисячі гривень. Тому серед подальших кроків Уряду - підвищення мінімальної заробітної плати, яке передбачається здійснити у квітні, липні та жовтні поточного року.
За словами Першого віце-прем’єр-міністра, зростання заробітної плати для працівників бюджетної сфери і, відповідно для працівників промисловості, складе в середньому 200 гривень на місяць. Таким чином, Уряд протягом поточного року повністю компенсує населенню підвищення вартості комунальних послуг.
Азаров також інформував керівників органів місцевого самоврядування, що відтепер проведення тарифної політики покладено на новостворене Міністерство житлово-комунального господарства. Він також зазначив, що в держбюджеті-2007 на розвиток житлово-комунальної сфери передбачено рекордну суму – майже п’ять мільярдів гривень. Ці кошти, зокрема, підуть на реалізацію програм з енергозбереження, реконструкцію аварійного житла, підтримку ліфтового господарства та вирішення інших не менш значимих комунальних проблем.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас